Zanimljivi detalji
62

Vlasnici kuće otkrili kako je izgledalo snimanje legendarnog božićnog filma "Sam u kući"

A. Ć.
Foto: Twittwer
Foto: Twittwer
Uskoro se približava praznična sezona, a neizostavan klasik koji se često gleda je "Sam u kući". U središtu ovog nezaboravnog božićnog filma nalazi se kuća koja je postala simbol prazničnog duha.

Vlasnici kuće, porodica Abendshien podijelili su zanimljive detalje dok se snimao film, dijele svoja sjećanja i otkrivaju kako je izgledalo snimanje najomiljenijeg božićnog filma.

John Abendshien, trenutni vlasnik kuće, sa osmijehom se prisjeća trenutaka koje je doživio dok se film snimao.

"Bilo je to nevjerojatno iskustvo, a drago mi je što možemo podijeliti te uspomene", rekao je John.

Njegova kći Lauren također se sjeća jedne posebno zanimljive scene: "Kada Kevin izlazi u dvorište kako bi ukrasio božićno drvce, moji roditelji su sjedili i divili se kako je to dobro snimljeno, sve je izgledalo vrlo autentično."

Herb i Joanie, komšije koje su živjele preko puta, redovito su snimali događaje na setu. Herb se sjeća jedne scene kada se mama, koju glumi Catherine O'Hara, vraća kući dok pada snijeg.

"Stvarnost je bila puno drugačija. Umjesto pravog snijega, koristili su dehidrirani pire krompir", otkrio je Herb i dodao: "Postojala su dva velika ventilatora, a ljudi su s vrećicama posipali te komadiće kako bi stvorili efekat snijega."

Snijeg je impresivno izgledao na ekranu, Herb se sjeća neugodnog mirisa koji se širio nakon što su komadići ležali na tlu. "Izgledalo je sjajno za film, ali kasnije je to požutilo i počelo prilično smrdjeti", dodao je uz smijeh.

Porodica Abendshien živjela je u kući samo godinu i pol, kad im je prišao Chris Columbus, redatelj jednog od najpopularnijih božićnih filmova.

"Rekao nam je da je naša kuća idealna za snimanje. Nismo imali pojma da će film doživjeti toliki uspjeh", rekli su ranije vlasnici.

Dok se snimao "Sam u kući", oni su oko šest mjeseci uglavnom boravili u glavnoj spavaćoj sobi, dok su se u preostalom dijelu kuće snimale dobro poznate scene iz hit komedije.