Preporuka glumca
46

Za ove filmove Brad Pitt kaže da ih svi moraju pogledati: "Za mene su poput Biblije"

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brad Pitt je svojevremeno komentarisao navike mlađih generacija u gledanju filmova otkrivši usput da su klasici kao što su "Kum", "One Flew Over the Cuckoo's Nest" i "All the President’s Men" za njega poput "Biblije".

Kombinacija društvenih mreža i streaming platformi stvara povećanu želju za trenutnim zadovoljstvom i novostima. Rasponi pažnje su sve kraći, količina je u mnogim aspektima nadmašila kvalitet, a sve je manje entuzijazma prema gledanju filmovima koji su oblikovali ovu formu umjetnosti.

Upravo je svoju zabrinutost svojevremeno iskazao i Brad Pitt koji je bio šokiran da mladi nisu gledali filmove koje smatra "Biblijom".

"Pozitivna strana novog pejzaža je što vidite da više ljudi dobija prilike, ali vidim da se nešto drugo dešava sa mlađim generacijama. Bio sam zaprepašten koliko dvadesetogodišnjaka nikada nije pogledalo filmove poput "Kuma", "One Flew Over the Cuckoo's Nest" i "All the President’s Men" — ove filmove koji su za mene 'Biblija', a možda ih neće ni vidjeti", kazao je Pitt za Esquire.

Dodao je da je vjerovao kako svaki dobar film neizbježno nađe svoju publiku, ali da postoji pomak u rasponu pažnje.

"Slušam od novijih generacija da su navikli na nešto kraće, brže, veliki skok i izlazak. I streaming servisi rade na taj način; možete preći na sljedeću ako ste zainteresovani. Ono što sam oduvijek volio jeste otići u kino i pustiti da se nešto polako odvija, i da uživam u toj priči i gledam i vidim kuda ide", kazao je Pitt.