Dolazi na OFF
125

Zvijezda Netflixove serije Mirela Balić stigla u Sarajevo: Ovo mi je prva nagrada na mom jeziku

N. V.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Omladinski Film Festival Sarajevo, koji je počeo u petak 19. jula, a traje do petka 26. jula, ugostio je brojne zvanice iz svijeta filma. Ove godine najviše pažnje privukla je Mirela Balić, španska glumica rodom s Balkana.

Ona je prije nekoliko trenutaka sletjela na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a u ekskluzivnoj izjavi za Klix.ba rekla kako je sretna što dolazi u Sarajevo i što je ovo njena prva nagrada na bosanskom jeziku.

"Strašno me raduje dolazak u Sarajevo. Jako sam zadovoljna što sam ovdje, prvi put dobijam nagradu na mom jeziku. Inače živim u Španiji, Madrid je moje mjesto, ali to sad što pričam na našem je baš top", rekla je Balić.

Balić kaže da se raduje nagradi u Sarajevu jer to ima porodičnu simboliku.

"Sve me uzbuđuje što se tiče Omladinskog Film Festivala Sarajevo, čekam da pogledam neke filmove. Ima dosta zanimljivih stvari", dodala je Balić u izjavi za Klix.ba.

Njoj će na Omladinskom Film Festivalu Sarajevo biti uručena nagrada za najbolju glumicu u serijama u sezoni 2023/2024.

Nagrada će joj biti uručena 23. jula u Pozorištu mladih, a svečanost će započeti u 20 sati nakon čega će uslijediti projekcija filma "Jan".

Balić je zvijezda nove sezone Netflixove hit serije Elite, koja se već godinama nalazi među top sadržajima španske produkcije na Netflixu.

Poznata glumica je rođena 27. augusta 1999., a karijeru je započela kao profesionalna violončelistkinja, ali se vremenom fokusirala na glumu. Prije četiri godine diplomirala je na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti u Madridu.

Prve glumačke korake pravi 2022. u serijama serijama Tu también lo harías za Disney +, Cristo Y Rey i Zorras za Atresmedia. Veliku popularnost stiče tokom 2023. pojavljujući se u Netflixovoj seriji Elite, a nje lik - Chloe, pojavljuje se u 7. i 8. sezoni.

Igrala je i u filmovima Proyecto Emperadoru u režiji Jorgea Coire, a nedavno je završila snimanje filma Mala Influencia, adaptacije Wattpad webnovele, koju je napisala i režirala Chloé Wallance.