Režija Saše Oručevića
1

"Alfa Beta" večeras na online repertoaru Narodnog pozorišta Mostar

L. K.
Narodno pozorište Mostar (NPM) je i za ovaj kraj sedmice pripremilo predstavu za online prikazivanje. Ovog puta je to "Alfa Beta" koja će prikazana u 20 sati na YouTube kanalu pozorišta.

"Alfa Beta“ rađena je po djelu Edwarda Anthonya Whiteheada, a u režiji Saše Oručevića. Predstava je premijerno odigrana 11. januara 2019. godine.

Ova predstava se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih.

Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena. U predstavi igraju Saša Oručević i Fatima Kazazić Obad.

Link za emitovanje bit će objavljen na zvaničnoj Facebook stranici pozorišta.