Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa dokle vise!? Uvijek se vrti ista prica, olimpijada, audicija, nadrealisti.... zapeli smo u zacaranom krugu. Sjecamo se nekih vec davno proslih vremena i tapkamo u mjestu.
@tyler sjecamo se lijepih stvari, niko ne spominje ruzne stvari a ne mozemo dalje dok ovce stalno biraju one koji ih sisaju 30 godina
zato druze sto danas, cim se pojavi neko perspektivan, ambiciozan sa idejom nekom, odma biva odbacen...jer bitno je koga poznajes a ne sta poznajes...glupljim masama je lakse vladat..
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Tako nam je u svemu, samo se spominjemo stare "slave", starih dana, rata, zajedništva, kofol žalimo za tim, a u sadašnjosti i budućnosti gledamo samo ko će kome prije nož u leđa i čija krava da crkne. Od audicije pa do sad samo par kilometara autoputa za auta koja nismo sposobni odvest na veliko servis.
Čuj da idem u pozoriste pa da raja misli da sam derpe. E pa neće moći ove noći, a sad odo gledat Zadrugu.
Ne zivi se od proslosti ne treba zaboraviti ali treba napraviti i danas nesto pozitivno kao o ratu se svadjaju ko je koga vise pobio zato tapkamo i dvoriste nam ne uredjeno a svi patrioti
Bravo Ines! Što bi rekao poznati novoprimitivistički akter Asim Sarajlić "Prazna nam je kultura".
ovo su bila legendarna vremena, a gledaj ovo sad sranje
Radim u jednoj firmi gdje zadnjih 4-5 godina nije islo kako treba ....onda jednog dana se desio "STOP" ....na mjesto bivsih su dosli novi sa rijesenjima i idejama sta treba raditi i kako treba raditi ....bilo je gadno u tom prelaznom periodu od svastarluka i pocetka od nule , ALI sada je mnogo bolje i zna se sta se hoce i kako raditi .....bas je dobro sada.....eto , nesto kontam...trebalo bi i kod nas....ne znam ...mozda bi bilo bolje .
Pola vas koji komentarišete niste ni shvatili ili niste pročitali tekst. Dama koja je ovo pisala je malo nervozna
Recite kako jeste. Nema vise Tite da placa teatar
Višca je kriv za Sve....
Wow!
Istočno Zapadno Srajevo ..zid bacanje smeča preko zida haustori podijeljeni SAO teritorije pasoši granice po stanovima.......nešto mi to sada smrdi ko da je neko znao unaprijed šta nam slijedi a mi bili papci pa nismo razumili Ili im je to sve režirala Baba Vanga.
Opa. desilo se ukazanje intiligentnog teksta na Klixu. Ko je pisao? Vidi, nije klixov novinar, pa naravno da nije, tesko da ovaj tekst moze izaci iz Klix kuhinje. Lijepo. Hvala.
Bravo Ines !
"Da li je dno nastupilo kao rezultat lukavo osmišljenog koncepta ili potpunog nemara, ignorancije i nerada?" I jedno i drugo, draga Ines. Oni koji su imali znanje i energiju da, nakon rata, vrate kulturu tamo gdje joj je mjesto davno su uvidjeli "u cemu je fol" i otisli su tamo gdje ljudi znaju cijeniti njihov trud i talenat: Hemon, Soba, Semezdin, Djuro, Tanovic itd.
Politika, poltronstvo i licemjerstvo su progutali ostatak,nekada, normalnih. Zato uzivajte u turbo grand produkciji i valjajte se po farmama i zadrugama!
Intrigantan text, samo ne vidim paralelu između Audicije i ovoga danas, Kao da su se dva texta spojila u jedan...Audicija da privuče pažnju, a onda udri Zaima po...
Nadrealiste ne doživljavam kao kulturu niti imam nostalgiju za njima. Odgoj je glavna stvar za opstu kulturu a takva osoba može stvarati i djela kulture. Kako očekivati napredak kulture na balkanu kada na sceni imate jednog Dodika, Čovića unizitelje svih civilizacijskih vrijednosti, djeljitelje 1 na 1, mrzitelje i narod koji ih prati. O kakvoj crnoj kulturi pričate. Ovdje je najkulturniji čovjek onaj koji se pošteno bori da preživi a kultura kao institucija je skroz pozadi.