Vaučeri za ustanove
56

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade "kulturno" čestita mladima 18. rođendan

N. O.
Slijedeći dobru praksu, i ove godine će naši mladi sugrađani, koji pune 18 godina kao rođendanski poklon dobit besplatne vaučere za posjete kulturnim ustanovama Kantona Sarajevo.

U želji i s ciljem da se mladima približe kulturni sadržaji našeg grada, već treću godinu Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade i Ministarstvo kulture i sporta KS realizuju projekt popularizacije muzejskih i pozorišnih sadržaja. Punoljetstvo je važan trenutak u životu, a Kanton Sarajevo želi da ga učini još posebnijim.

Ministrica prof. dr. Adna Mesihović i ministar Kenan Magoda upriličili su svečano potpisivanja Ugovora s predstavnicima kulturnih institucija, te dogovorili nastavak realizacije projekta. Ministrica Mesihović je istakla da je ovaj projekt samo jedan od koraka ka jačanju podrške mladima u Kantonu Sarajevo i da njime ministarstvo želi da osigura da svi mladi ljudi imaju pristup obrazovnim i kulturnim resursima koji će ih inspirisati i osnažiti za budućnost.

"Dragi mladi, sa velikom radošću vas pozivamo da se prijavite i preuzmete svoje poklone. Ovo je projekt kojim želimo da vam čestitamo vašu 18. godišnjicu na poseban način. Kroz saradnju s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, omogućili smo vam besplatan pristup bogatim kulturnim sadržajima našeg grada. Smatramo da kultura igra ključnu ulogu u razvoju pojedinca, te smo uvjereni da će vam ovaj poklon pružiti nezaboravna iskustva i nova znanja. Vaš doprinos zajednici je neprocjenjiv, i radujemo se što možemo biti dio vašeg putovanja ka zrelosti. Čestitamo vam na ovom važnom životnom događaju i nadamo se da ćete uživati u svim priređenim sadržajima. Sretan rođendan," kazala je ministrica Mesihović

Ministar Magoda je istakao da mu je drago što je njegovo ministarstvo s Ministarstvom za nauku, visoko obrazovanje i mlade dio ovog izuzetno važnog projekta za sve mlade u Kantonu Sarajevo, a prvenstveno za one koji postaju punoljetni. Naglasio je i da je mladima potrebno približiti kulturu u našem Kantonu i da je siguran da će oni prepoznati značaj onoga što sve kulturne ustanove nude – razne muzejske i pozorišne sadržaje.

"Ponosan sam na izuzetan napredak koji su ostvarile ustanove kulture u Kantonu Sarajevo. Možemo se pohvaliti da te ustanove imaju šta ponuditi. Mladi će kroz ovaj projekt imati priliku upoznati i svoje vršnjake sa sličnim interesovanjima, te se upoznati s bogatim kulturno-historijskim naslijeđem naše zemlje. S ponosom možemo biti pandan zemljama regiona i Evrope", dodatno je istakao ministar Magoda.

Način prijave:

Ako ste rođeni 2006. godine, punite 18 godina i živite u Kantonu Sarajevo, možete se registrovati putem linka i dobiti osam besplatnih ulaznica za kulturne sadržaje. Ulaznice vrijede za Narodno pozorište, Pozorište mladih, Sarajevski ratni teatar, Kamerni teatar, ali i za Zemaljski muzej, Historijski muzej, Muzej Sarajeva te Muzej ratnog djetinjstva.

Nakon registracije, možete preuzeti poklon set ulaznica uz predočenje ličnog dokumenta na kojem je naglašen datum rođenja u prostorijama Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, ulica Reisa Džemaludina Čauševića 1, kabinet broj 32, u roku od tri dana od registracije.