Baščaršijske noći
26

Monodrama Emira Hadžihafizbegovića "Sve je do nas" 30. jula u BKC-u

N. C.
U završnici, odnosno svojevrsnom finalu Festivala Baščaršijske noći, doajen bh glumišta, Emir Hadžihafizbegović izvest će u velikoj dvorani BKC-a, 30. jula u 21 sat, svoj autorski projekat, monodramu "Sve je do nas".

Riječ je o pozorišnom komadu u kojem Hadžihafizbegović vrhunskom glumačkom izvedbom na izuzetno pronicljiv i edukativan način promišlja i progovora o stanju duha koji je, kako smatra, pod ozbiljnom manipulacijom.

U predstavi igra profesora matematike koji je dobio otkaz jer je saopštavao surovu istinu i imao petlju da argumentima detektira našu devijantnu stvarnost i da progovori o preovlađujućem mentalnom narativu pohlepe, licemjerstva, pogubnih političkih igara, zapostavljenih vrijednosti prijateljstva, tradicije, kulture.

Ulaznice se po cijeni od 20 i 30 KM mogu kupiti u biletarnici u BKC-u, svaki radni dan od 10 do 17 sati, subotom do 16 sati. Ulaznice se mogu rezervisati putem telefona 063 505 – 000.

Emir Hadžihafizbegović je za svoj rad dobio niz nagrada, između ostalih i Zlatnu Palmu u Cannesu za film "Otac na službenom putu" Emira Kusturice, nagradu u Berlinu za film "Remake" Dine Mustafića, nagradu Srebreni leopard za film "Gori Vatra" režisera Pjera Žalice, Zlatanu arenu u Puli za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Kraula" Rajka Grlića. Na istom festivalu je osvojio i Zlatnu arena za glavnu mušku ulogu u filmu "Armin" režisera Ognjena Sviličića, te Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu u filmu "Takva su pravila" Ognjena Sviličića.