Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napokon da neko kaže istinu. Kultura, kulturne institucije, muzeji, sve van Sarajeva u je jako teškom stanju. Narodno Pozorište u Tuzli se urušava i propada, iako je i ono sarajevako osnovano u Tuzli. Glumci rade honorarno za mizerne dnevnice. Od radnika u kulturi smo napravili socijalne slučajeve.
Ko želi Kulturu može ići u NS ili BG
@hrvatijanac neću da idme nigdje, zato što su naši glumci daleko veća klasa od onih iz gradova koje spominješ. Trebali bi oni dolaziti nama, mi imamo Oskara, a oni ne. Želim samo da se radnici u kulturi smatraju državnim službenicima, a ne honorarnim radnicima.Ljudu uče gomile teksova,danima uvježbavaju predstave da bi na kraju mjeseca jesva skupili 600-700KM.
Burazeru, ti si u teskoj manjini. Kod nas narod samo po dzamijama, a ne zna osnovno o vjeri i sebi. Kakva kultura i Andric, kome ti pricas.
https://www.atvbl.rs/magazin/kultura/selimovic-dobio-svoje-mjesto-u-aleji-srpskih-velikana-u-andricgradu-28-6-2022
Lazes. Narod ne ide ni u dzamije. Narod je navikao na vjerski folklor, a udaljio se od sustinske vjere.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
imamo mi kulturu, Jala Brat, Buba Corelli, Cunami, Los Sin i ostale gradske cajke i pokusaju nekog izrazaja....
Jel direktor NUBBiH Ismet Ovčina obilazi institucije, kuca li na vrata ministara i političara, bori li se za plate uposlenicima, četiri mjeseca je nisu dobili.
Mi, koji svojatamo BIH kao svoju drzavu, smo je odbacili kao pastorce, a jedan od razloga je i taj sto smo dozvolili da izgubimo identitet sa jezikom, kulturom, obiljezjima i drugim elementima koji obiljezavaju jedan narod i pripadnost istom
Treba više izdvajati za kulturu i sport a manje za poljoprivredu. Tu se kradu pare ,poticaji, nepostojeća telad, poticaji koji se pretaču iz džepa u džep... Kultura i sport i imaćemo državu. U pravu je čovjek. Hrvatska ulaže u sport 100 puta više od BIH i Srbije. Zato su tu gdje jesu.
Sjećam se jednom gostuje Bake na Hayatu. I pita ga voditeljica o knjizi generalno i šta čita. I ono čekaš odgovor i kontas šta će reći: Tolstoja,Hemingveja, Selimovića...Kad Bake odgovori na moje totalno iznenađenje (iako sam mislio da me ništa ne može iznenaditi) da on ne čita i da nema puno fajde od knjiga, a da je pročitao Muslimovu zbirku hadisa od korice do korice.
Odlično sročeno. Nije prvi koji ovo govori. Na ovo su ukazivili vec davno Alija Isakovic i Karahasan a i drugi.
SDA je napravila sve da od Andrića naprave najvećeg neprijatelja Bošnjaka kod tih Bošnjaka. Odrekli se Andrića, odrekli se Selimovića, odrekli se Derviša Susica jer je komunista...Srbima svi valjaju i Hrvatima. Niko nama ne treba. Dovoljan je Muderis, Bake i Seka na Hayatu.
Sta ce kultura glasacima SDA koji aplaudiraju i glasaju za jos nekultzurnije i nepismenije tipa bakir, zahiragic, sebija, genjac i ostali. Sta ce njima kultura pored onakvog vokabulara i ponasanja. Svi zajedno SDAovci glasaci i politicari nisu procitali knjiga kao ja sam
Ja licno godisnje bibliotekama poklonim vise od 150 knjiga, a onda na radiju slusam izjave gdje se direktor biblioteke zahjvaljuje nacelniku jer im je narodnim parama kupio zamislite zavjese na dva prozora hahahah Taj isi nacelnik na sred centra psuje, prijeti ljudima, opija se javno ali je u prvom safu za bajram
Sta je tacno srida ? Sredina? Halalite ja sam iz Sandzaka al fkt ne znam sta je srida da me ubijes.
Svaka čast Adnadine! Bošnjaci su svu kulturu sveli na džamiju i mjesec ramazana.
Svaka čast
Svaka čast ljudino
U Sarajevu su otvoreni uvijek za kulturu, pa su dobili gay paradu. I one neke predstave na trgu, gdje su se glumci skidali do gole koze, i ganjali prolaznice, sa koreografijom crtanja menstrualnom krvlju po platnu. Treba prvo definisati kakvu kulturu. Kultura je skrenula odavno. Kultura se odgaja kod kuce, i od kuce. Sad se zove umjetnikom ili radnikom kulture oni koji su alkoholicari, narkomani i pisu neke statuse kako se kultura treba razvijati.
zato takvi kao ti idu torabiju da skidaju strave
Covjek rekao sve kako jest. Svaka cast!
Bošnji je otić na Ilahije i na Armina Muzaferiju vrh.
ima i korida.