Trebala biti u CKM-u
0

Povodom Dana žalosti u BiH otkazana premijera predstave "Plastika"

L. R.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Povodom Dana žalosti zbog katastrofalnih poplava u pet općina u BiH, Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo odgodio je premijeru predstave "Plastika" koja je bila zakazana za 8. oktobar.

Tim povodom Centar kulture i mladih Općine Centar izražava iskrenu podršku i suosjećanje sa svim građanima Bosne i Hercegovine, koji su suočeni sa posljedicama katastrofalnih poplava.

"U ovim teškim trenucima, naše misli su s porodicama koje su pretrpjele gubitke, kao i sa svima onima koji se bore sa posljedicama ove prirodne katastrofe. S obzirom na proglašenje dana žalosti u znak poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama, obavještavamo javnost da se odgađa premijera predstave 'Plastika', koja je bila zakazana za sutra, 8. oktobra, na našoj adresi Jelića 1", naveli su.

Također, odgodili su i konferenciju za medije povodom događaja koja je trebala biti održana istoga dana u 11 sati.

Ova odluka donesena je iz poštovanja prema pogođenim zajednicama i u znak solidarnosti sa onima koji su u ovom trenutku u potrebi.

"Pozivamo građane da se aktivno uključe u humanitarne akcije i pruže podršku onima kojima je sada najpotrebnija. Ovim putem također upućujemo zahvalnost svim volonterima, službama spašavanja i humanitarnim organizacijama koje ulažu napore da pomognu pogođenim područjima. Svaka pomoć je od neizmjernog značaja u ovim izazovnim vremenima", naveli su.

Novi termini premijere i konferencije za medije bit će naknadno objavljeni.