27. septembra u 20 sati
0

U režiji Miralema Zubčevića: Predstava ''Sljedeći'' na teatarskoj sceni Jelićeve

N. O.
Doživite snažnu dramu o neočekivanom životnom preokretu kada poziv na vojni pregled mijenja sudbine. U glavnim ulogama gledamo Mirvada Kurića i Monu Muratović, koji donose ovu emotivnu izvedbu.

Predstava će biti odigrana 27. septembra u 20 sati na Teatarskoj sceni Jelićeve, na adresi Jelića 1.

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo najavljuje izvođenje dramske predstave ''Sljedeći'', autora Terenca McNallya, u režiji priznatog reditelja Miralema Zubčevića.

Predstava ''Sljedeći'' donosi priču o simpatičnom samcu čiji se život iznenada mijenja nakon što dobije poziv na vojni pregled. Ova situacija, istovremeno komična i duboko emotivna, postaje prekretnica koja pokreće niz izazovnih trenutaka dok se glavni lik suočava sa strahovima, nadanjima i nesigurnostima.

Izvanredni glumački duo, Mirvad Kurić i Mona Muratović, oživljavaju likove u ovoj složenoj drami koja istražuje unutrašnje svjetove običnih ljudi suočenih s neobičnim sudbinama.

Režiju i adaptaciju predstave potpisuje Miralem Zubčević, koji o ovom komadu kaže: "Živimo u vremenu kada se na planetarnom planu vrše mobilizacije, čak i žena. Ovaj tekst tragikomično preispituje mobilizaciju jednog urbanog nesrećnika, koji ni po kakvim rezonima nije za vojsku. No, kako to pisac odlučuje, rat nalazi njega, iako on ne traži rat. Na kraju, predstava završava s happy endom, s posljednjom replikom: 'Sljedeći!'".

Ulaznice za predstavu, koja na suptilan način preispituje društvene norme i individualne sudbine, dostupne su po cijeni od 15 KM na portalu Kupikartu.ba i na njihovim prodajnim mjestima.