Režija Alena Šimića
1

Predstava "Istina ili izazov" ponovo na sceni Sarajevskog ratnog teatra

I. S.
Foto: Imrana Kapetanović
Foto: Imrana Kapetanović
Predstava "Istina ili izazov" po tekstu Zoe Ibrahimović, koja potpisuje i dramaturgiju predstave, u režiji Alena Šimića, će biti izvedena prvog juna u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra.

Sara Seksan, Merjem Šiljak, Faruk Hajdarević i Kerim Čutuna su ostvarili uloge u ovoj predstavi. Matura u sarajevskoj srednjoj školi. Nakon ceremonije najbolji prijatelji Ina, Aljoša, Harun i Mirela slave u vikendici. Započinju igru istine ili izazova. Pitanje je da li će do jutra još uvijek biti prijatelji.

Vodeći etnonacionalne politike, uvijek tražeći neprijatelja na svakoj strani, zaboravili smo na one kojima smo najviše dužni i koji nisu ni za šta odgovorni - mlade koji se suočavaju s vlastitim strahovima, dilemama, identitetskim i drugim propitivanjima. O njima, koji bi trebali nešto od krhotina koje smo im ostavili napraviti, nastala je predstava "Istina ili izazov". Glumica Sara Seksan je povodom ove predstave izjavila:

"Šutnja nije rješenje, mislim da će predstava otvoriti oči našim roditeljima, isto kao što će našim vršnjacima jasno dati do znanja da nisu sami."

Ulaznice možete rezervisati pozivom na 033 664070 (od devet do 16 sati) ili 061 850475 (od 16 do 19:30 sati), putem maila [email protected] ili slanjem poruke na Facebook ili Instagram stranicu SARTR-a.

Predstava je namijenjena publici starijoj od 16 godina i sadrži fotosenzitivne svjetlosne efekte. Nastala je u koprodukciji Kontakta i SARTR-a.