Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad odjednom iz unutrašnjosti zemlje izranja višestoljetni lik Maka Dizdara i kaže: Preko slutnje, preko sumnje, iza devet iz deset, i još dublje i još jače... ima jedna modra rijeka, široka je, duboka je. Valja nama preko rijeke...
Sjajni su ovi kulturni događaji, ali njihovo održavanje na groblju je bizarno. Stećci su nastali s ciljem zaštite tijela umrlih dobrih Bošnjana i s namjerom da ih se ostavi na miru. Ne znam koliko bi Mak Dizdar bio sretan da vidi gdje se svečanost održava. Da su to organizirali pored stećaka, pa hajde, ali među samim stećcima i grobovima, nastrano.
Grad u kome su pripadnici jedanog naroda građani drugog reda.
Da je bogdo to jedini takav grad u BiH...
Svaka čast, zvuči sjajno. A večeras još svira i Mizar...