Kultura na ulice
45

U amfiteatru Međunarodnog centra za omladinu Novo Sarajevo izvedena predstava "Ljubiti, samo ljubiti"

D. J.
Foto: Press
U prepunom amfiteatru Međunarodnog centra za omladinu novo Sarajevo, danas je izvedena dramska predstava za djecu "Ljubiti, samo ljubiti" rediteljice Renate Carole Gatice, u izvedbi teatra Poco Loco.

U predstavi su igrali Bruno Kontrec i Maja Katić. Dramatizaciju potpisuje Maja Katić prema tekstovima Zvonimira Baloga, autorica muzike je Davorka Horvat, scenografkinja i kostimograf su Jasmina Kosanović i Božidar Raos.

"Kultura na ulice 2024!" nastavlja svoj program u nedjelju, 30. juna u 11:00 sati u velikom parku, kada će biti izvedena dramska predstava za djecu "Stonoga Goga" autorice Andrijane Grgičević, u režiji Renate Carole Gatice.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" je besplatan.