25. juna
9

U Centru kulture i mladih održat će se radionica i predavanje o mangama

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
U Centru kulture i mladih općine Centar Sarajevo u utorak, 25. juna u 13 sati održat će se radionica i predavanje o mangama, koja je značajna za promovisanje japanske kulture i medija mange te označava početak saradnje između JU CKM i Ambasade Japana u BiH.

Posjetitelji će imati priliku da saznaju interesantne detalje iz svijeta japanskih mangi i prisustvuju predavanju vrsne umjetnice i predsjednice Manga asocijacije Japana Machiko Satonake, koja će se javiti uživo iz Japana putem videolinka.

Foto: Press
Foto: Press

Dvije talentovane polaznice Škole stripa CKM, Lamija Podrug i Jelena Popović, nacrtat će zanimljive likove tokom radionice. Umjetnički rukovodilac škole, Majo Pavlović, vodit će radionicu i pružiti učesnicima dragocjene savjete i uputstva za crtanje u manga stilu. Također, događaj će biti interaktivnog tipa te će se i zainteresirani posjetitelji moći okušati u crtanju.

Ovaj događaj je od izuzetne važnosti za jačanje kulturnih veza između naše zemlje i Japana, pružajući publici jedinstvenu priliku da se upusti u svijet japanske mange i bolje razumijevanje bogatstva japanske kulture.

Svi zainteresirani svoje prisustvo mogu potvrditi prijavom putem QR koda koji se nalazi na plakatu ili putem linka.