3. jula u BKC-u
75

U okviru manifestacije Baščaršijske noći bit će upriličena promotivna prezentacija NP Una i Bihaća

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
U okviru manifestacije Baščaršijske noći u atriju BKC-a u srijedu, 3. jula s početkom u 20 sati bit će upriličena promocija jedinstvene ponude i doživljaja sa rijeke Une, koja spaja kulturu, tradiciju i uzbudljive događaje.

Promocija rijeke Une i grada Bihaća bit će predstavljena kroz prezentaciju uz muzički i gastronomski program ovog kraja, a predstavit će se: JP Nacionalni park Una d.o.o. Bihać, Turistička zajednica Grada Bihaća i Turistički klaster Una – Sana.

Oni koji su posjetili Bihać znaju šta znači krajiška gostoljubivost i srdačnost. U okviru programa će nastupiti i bend iz Bihaća The Babe Barbarella.

Nacionalni park Una je raj za ljubitelje aktivnog turizma, prirode i adrenalina. Možete ga posjetiti tokom cijele godine, ali najbolji doživljaj ove vodene čarolije je u proljetnom i ljetnom periodu. Jedini je nacionalni park u FBiH, prostire se teritorijom grada Bihaća u obuhvatu od 19.800 hektara.

Turistička zajednica Grada Bihaća predstavlja grad na rijeci Uni, smješten na izuzetno povoljnom položaju koji je oduvijek bio raskrižje važnih puteva. Sam doticaj Istoka i Zapada, starog i novog vidljiv je na svakom koraku. Prirodne ljepote i ukusna hrana nešto je što se ovom gradu ne može osporiti.

Turistički klaster Una-Sana osnovan je 2017. godine u Bihaću s ciljem uvezivanja djelatnika/članica iz realnog sektora, a koji su nositelji pružanja turističkih usluga i razvoja turizma na području Unsko-sanskog kantona.

The Babe Barbarella bend energična družina iz Bihaća, koju čine: Elvis Bajrić (bubnjar), Ervin Duratović (basista), Arslan Handukić (gitara) i Zulfikar Handukić (pjevač). Poznati su po obradama poznatih svjetskih i domaćih hitova te svojim izuzetnim nastupima koji ostavljaju bez daha publiku širom BiH ali i regiona.