U nedjelju, 13. oktobra
0

Završna čarolija Malog MESS-a: Predstave, likovna radionica i koncert za najmlađe

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Festival Mali MESS zatvara se u nedjelju, 13. oktobra kada će biti upriličena predstava, likovna radionica i koncert za mališane.

Sa četiri predstave na repertoaru i jednom edukativnom radionicom za djecu, Mali MESS i ove godine donio je važne poruke o inkluziji, toleranciji ali i problemima današnjih mališana.

"Mala rajo. Mali MESS vas poziva na šarenu raspjevanu zabavu povodom zatvaranja vašeg najdražeg festivala. U nedjelju, 13. oktobra dođite da se družimo, crtamo i pjevamo i pogledamo sjajnu predstavu o ostvarenju snova. Ulaz je slobodan, ponesite samo dobro raspoloženje", naveli su organizatori.

Foto: Press
Foto: Press

Od 13 sati u nedjelju, 13. oktobra u foajeu Pozorišta mladih djeca će moći sudjelovati u likovnoj radionici Leile Kulenović "Patuljak Crtuljak i njegova čudesa na zatvaranju Malog MESS-a".

Za one koji bi da pogledaju lutkarsku predstavu, na Maloj sceni Sead Bejtović Malecni bit će izvedena predstava "Jednooki Džo" autora Saše Peševskog. One raspjevane pozivaju da ostanu u foajeu na nastupu poznatog hora za male i mlade "Suncokreti".

"Čekamo vas na zatvaranju Malog MESS-a u nedjelju u 13 sati u foajeu Pozorišta mladih da krenemo zajedno u svijet mašte, ljubavi, prijateljstva i empatije", poručili su.

Kompletan program festivala možete pogledati na web stranici www.mess.ba.