Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo za Bih!Ovo je dosta neobično jer sve što zadire u povijest temelji se na ratnim zbivanjima,pa brate nek' ste se kanili više i ratne tematike.
Nekada se zvala samo BOSNIA...onda joj nespretno i nesretno na Berlinskom kongresu, dodaše imenu i Hercegovina
Što ti smeta? I Hercegovina je bosanska ko što je i Bosna hercegovačka.
Stjepan Kovačije bio vojvoda Bosanski,i pod njegovom komandom je bio južni dio Bosne,njega 1448 u povelji Friedricha III nazivaju herzogom-tj vojvodom i on od sebe naziva hercegom...nakon čeka sav njegov posjed dobija naziv Hercegovina...Osmanlije koje su bile njegov saveznik prvi daju naziv Bosna i Hercegovina a u suštini to je sve uvijek bila Bosna
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dosta mi je srba po portalima, jos i u muzeju da ih gledam...
valjda bi bilo ispravno teritorij današnje BiH u prethistorijsko doba, tada nisu postoja države i društva
Čestitke! Svaka čast!