Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mogli biste ponekad, za promenu, da se setite ljudi dok su živi, pa da im kažete da ih volite i da poštujete njihov rad. Marku Vešoviću ovi članci sasvim sigurno ništa ne znače, a možda bi mu značili prošle nedelje.
Pokoj mu duši. Znao je kazivati.
bio mi je profesor.veliki covjek.odlaze najbolji medju nama
Vesovic je bio nadaren. Ali, uvijek ima to ali...glumio je u filmu ELVIS, ostvarenju snimljenom odmah nakon opsade grada. Nepoznati francuski reditelj i njegova medicinska sestra s Pala, su ostvarili djelo protiv Sarajeva i njegovih gradjana...Ruzno, sa zlim namjerama. Kada sam pitala umjetnika Marka Vesovica, zasto je ucestvovao u ostvarenju, odgovorio je nehajno: -Dosao mali i njegova zgodna cura, hoce mene pa jel' ti boga, pa eto hajde i da glumim...! Tvrdio je kako nije vidio film.
Dero usilu Boga,Bog silu salomi...jedno je prkositi Tvorcu svom i Gospodaru svih svjetova.
Ima ga druze, to je sada i tebi jasno
Boga ima, a tebe nestade! Svega ce biti i proci, a On vjecan i beskrajan.
Evo cist primjer ovog sto sam spominjao dolje. Ovako razmislja neko ko nije sazrio mentalno niti ima empiricki, objektivan pogled na svijet. Ovako sam ja razmisljao sa 12 godina, a sto je najtuznije ja mislim da ova osoba ima barem 18. Nije ni cudo da nam nista ne ide od ruke kad se uzdamo u nekog "vjecnog i beskrajnog boga" da nam pomogne umjesto da shvatimo da je dio odgovornosti za nasu situaciju u nama samim.
evo citam ove komentare po klixu: "Ovo zadnje je teska cafirska budalastina". "Mnogo glupo razmišljanje o Bogu, samo ga je degradiralo kao umjetnika." Tacno nije ni cudo sto smo vukojebina najveca kad neko ko je sljego sa brda i slusa gluposti kojekavih polupismenih sejhova o nekoj polupanoj srednjovjekovnoj ideologiji i vjeruje u njih daje sebi za pravo da komentarise bilo koga ko razmislja iole kriticki i slobodnoumno.
Mnogo glupo razmišljanje o Bogu, samo ga je degradiralo kao umjetnika.
Jah trebao je dubiti na glavi u dzamiji ili crkvi da bi ga neko smatrao relevantnim. Ne razumijem vas kojima je bog na prvom mjestu.. pristajete svjesno na to da budete manje ljudi, a vise toboze vjernici, umjesto da je obratno
Nikad neću zaboraviti kad je u ratu govorio kako granatirane džamije lete u nebo ko rakete.
Ovo zadnje je teska cafirska budalastina
ko je ovaj diletant, samo Jala i Buba oni su nasi, kakav Vesovix nikad nije znao
Ti si budala
Veliki čovjek i humanista,kako je branio svoju rodnu Crnu Goru od srpskih šovinista tako je i BiH branio od srpskih zločinaca.Crna Gora i BiH te nikada neće zaboraviti
Slava mu
Nazalost napusti nas jedan veliki covjek,istinski patriota gospodin Vesovic ali danas se nazalost oprastamo od jos jednog velikog covjeka gospodina Beriza Belkica,tihog i mirnog ali vrlo mudrog i razboritog politicara / po meni je bio najbolji politicar u BiH / politicara kojeg je dok se bavio tim poslom postovala i pozicija i opozicija,i politicari iz svih naroda i niko nikada za njega nije imao ruznu rijec.Veliki rahmet i pokoj njihovim dusama.
dobar covjek bio
Bio je faca... Imao je muda kada je bilo najvaznije... Izabrao si pravu stranu Marko... Mirno putuj i pokoj ti dusi 🥲
Ljudina!