Prozvao gradonačelnicu
948

Aca Lukas provocira zbog podrške Severini: Nudi da bez honorara pjeva za Novu godinu u Sarajevu

N. O.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Srbijanski folker Aleksandar Vuksanović oglasio se na Instagramu te ponudio da pjeva bez honorara za Novu godinu u Sarajevu uz poruku da nema smisla da se izdvaja 800.000 KM, a sve nakon što je Benjamina Karić pružila podršku Severini.
Vuksanović je podijelio isječak vijesti da će Grad za organizaciju dočeka Nove godine izdvojiti 800.000 KM te se ponudio da nastupa bez naknade.

"Volim Srbiju! Volim Beograd! Volim BiH! Volim Sarajevo! Volim Hrvatsku! Volim Zagreb! Želim da moje kolege i koleginice ne pljačkaju budžetske pare jer je to novac svih građana! Pjevat ću u Sarajevu za Novu godinu bez honorara jer nema smisla da nekoga plaćaju 800.000 KM", poručio je pjevač.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Dodao je kako bi to bila velika sramota uz poruku da "Sarajlije znaju šta je muzika".

Potom se osvrnuo na poruku podrške Benjamine Karić Severini kazavši da je "očigledno da više voli da potroši novac građana u iznosu od 800.000 KM, nego da ga utroši na nešto bitnije".

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Podsjetimo, iznos od 800.000 KM bit će utrošen za cjelokupnu organizaciju dočeka Nove godine, uključujući nastupe Salvatorea Ganaccija, Sare Jo, kao i Adija Šošeta. Također, u taj iznos uključena je i cjelokupna scenografija, troškovi osiguravanja prostora itd.

"Žao mi je što od drveta ne vidi šumu", rekao je Lukas osvrnuvši se na gradonačelnicu.

Karić je prethodno u poruci na društvenim mrežama pružila javnu podršku hrvatskoj pjevačici Severini, a nakon što je ona došla u sukob s vlastima u Srbiji.

Gradonačelnica Sarajeva je također pozvala sve građane Srbije i drugih zemalja regiona da dođu u Sarajevo za Novu godinu, kada će Severina nastupati.