Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ljudina i umjetnik
Yebena korona. Otišao je Đole, otišao je i moj otac. Toliko emocija budi njegova muzika, i kad god ga slušam kao da ga slušam prvi put. Nikad ne dosadi. Počivali u miru.
Balas postenjacina I gromada od covjeka bio I ostao.Prvi je odrzao koncert nakon rata uffff kad se sjetim sav se najezim kakav koncert,koje emocije. Sad nesto kontam sta slusa omladina danas I u moje vrijeme,nebo I zemlja.
Jedan jedini, neponovljivi Đorđe Balašević, ona 1998 ti se ne može zaboraviti niti oni koncerti, ono je antologija, ljubav, vječnost. Ljudina jednom rječju.
King!
Nije svako za sve rođen. Imao je on svoje jednačine i prelijepo ih je rješavao. Malo čudi što su i originalni test i tekst na latinici. Izgleda da je 1971. nešto bilo malo drukčije.
Za razliku od Đoleta ja sam rješavao sve kontrolne i potpisivao ih samo kratko - use nase i podase tebe profesorice Mila. Nikad mi nije zamjerila jer joj trebam al nije ni dala. Đole je filozof s druge strane meni je strana svaka metafizika. Filozofija je znak slabosti osim Volje za moć.
Moja odvratnost prema filozofima i pjesnicima vjerovatno ima i porodičnu povijest. Naime, otac, duboki vjernik jedne od vjera u BiH, patio se i bolovao 20 punih godina, iz dana u dan, i kaže da mu je vjera rasla. Čovječe, oče, koji bi te Bog tako iskušavao da polovinu života provedeš u teškoj patnji!
Blizu mi je ono što je Buda zaključio: Život je patnja i ništa više osim toga, a za one koji vjeruju još veća i neizmjerna. Pa čemu onda mrčiti metafiziku kad će na svaki trag poštenja i vjere u tebi Bog odgovoriti patnjom?
Legenda!