Poroci i pasivna zabava
74

Bend Shizif objavio spot za novu pjesmu "E, to je uže"

L. R.
Bend Shizif (Foto: Press)
Bend Shizif (Foto: Press)
Bend Shizif objavio je spot za novu pjesmu pod nazivom "E, to je uže".

Poroci, boemstvo i pasivna zabava su ključne teme koje se provlače kroz svaki element novog singla.

Stavljajući se u kritički položaj mladog čovjeka u današnjici, momci iz benda Shizif uspoređuju najniže forme ljudske zabave u vidu nemoralnog 'samorazaranja' sa lako dostupnom zabavom koju mobilni uređaji zajedno sa društvenim medijima nesmetano pružaju.

Muzička podloga poruku nadopunjuje skrivenim porukama i lako pamtljivim refrenom. Međutim, najzanimljivija je interpolacija pjesme "Ej, od kad sam se rodio" od Sinana Sakića i Južnog Vetra koja se neočekivano dobro uklapa u kontekst rock pjesme.

Naravno, bend ne osuđuje društvene medije niti boemski život izravno, već nastoji da postavi pitanje koje razlučuje trenutak u kojem nevino zadovoljstvo raste u okorjelu ovisnost.

Spot, koji potpisuje mladi režiser Muhammed Muftić, ozbiljnu tematiku teksta i muzike smješta u satiričnu i zabavnu karikaturu same sebe.

Bend Shizif koji je sa svojim debitantskim singlom "Tramvaj" postavio sebi visoke standarde je u međuvremenu imao prilike da se dokaže na kultnim binama Doma Mladih, AG Kluba, i Ex-Yu Rock Centra. Početkom tekuće godine su u studiju "Space Echo" u Sarajevu snimili svoj prvi album koji planiraju objaviti na proljeće.

Bend čini pet mladih članova: Faruk Tufo (vokal, gitara), Kerim Poturak (gitara), Josip Stapić (gitara, klavijature), Aleš Hajduk (bas) i Omar Operta (bubnjevi, udaraljke, bek vokali).

Više informacija o bendu Shizif možete pronaći na Instagram profilu, a pjesme možete poslušati na njihovom zvaničnom Youtube kanalu te na platformi Spotify.

Vezani članci