Snimili i spot
106

Bend Shizif objavio svoj prvi singl pod nazivom "Tramvaj"

Klix.ba
Bend Shizif je objavio svoj prvi singl pod nazivom "Tramvaj". Inspirisani rekonstrukcijom sarajevske pruge, mladi muzičari su kroz simpatične stihove prikazali svakodnevnicu korištenja gradskog prijevoz.

Tema pjesme opisuje pomalo mrzovoljnu perspektivu čovjeka koji se vozi javnim prijevozom kroz jutarnju špicu i komičan niz problema s kojima se suočava.

Ovakav tekst uparen sa funky muzičkom podlogom uz koju je jednostavno zaplesati pjesmu čini zabavnom i bezbrižnom bez žrtvovanja zamršenije poruke koja tjera na razmišljanje o temama generacijskog jaza i korištenja obnovljive energije u mobilnosti.

Pjesma se može poslušati na svim streaming platformama. Bend postoji svega dva mjeseca i čini ga pet mladih članova: Faruk Tufo (vokal, gitara, klavijature), Kerim Poturak (gitara, bek vokali), Josip Stapić (gitara, udaraljke), Aleš Hajduk (bas) i Omar Operta (bubnjevi, udaraljke, bek vokali). Osim članova benda, na pjesmi je svirao i saksofonista Davud Turković.

Snimana je u studiju Space Echo u Sarajevu, mix i master pjesme poptisuje Radomir Mustafa, a audio inžinjering Kemal Sulejmanović. Za spot su odgovorni perspektivni režiseri Muhamed Muftić i Davud Zaimović. Bend Shizif možete pratiti na Instagramu, YouTubeu i Spotifyju.

Vezani članci