40 godina karijere
217

Crvena jabuka najavila evropsku turneju u 40 gradova: Sarajevo je moja prva ljubav, od tamo krećemo

L. R.
Dražen Žerić Žera (Foto: Mario Poje)
Dražen Žerić Žera (Foto: Mario Poje)
Čak 40 godina vladaju regionalnom muzičkom scenom, a kultna Crvena Jabuka će veliki jubilej proslaviti na najbolji mogući način, koncertima u čak 40 gradova širom Evrope.

Evropska turneja pod nazivom"‘bravo! Crvena Jabuka" kreće iz Sarajeva, grada u kojemu su održali svoj prvi nastup sada već davne 1985. godine. Frontmen Dražen Žerić Žera ne skriva ponos i uzbuđenje.

"Sarajevo je moja prva ljubav, moj rodni grad koji nosim u srcu, grad s posebnim šarmom pa je nekako logično da od tamo krenemo. U protekla četiri desetljeća bili smo nošeni pjesmama i ljubavlju publike. Drago mi je što smo doprijeli do srca svih ljudi koji nas vole i zadržali se u njima. Koncerti koji nam slijede bit će retrospektiva svega onoga što smo stvorili, a na njima ćemo izvesti i pjesme s novog albuma. Kao i uvijek, potrudit ćemo se da od prve do zadnje sekunde na bini ostavimo dušu pred hiljadama koji pjevaju s nama u glas i da koncerti uistinu budu za pamćenje", rekao je Žera.

Novi studijski album "Mirišu jabuke" Crvene jabuke dostupan je na svim streaming servisima, a naslovna pjesma jednog od najdugovječnijih pop-rock bendova u regiji već je osvojila radijski eter i srca publike.

Najvjerniji fanovi dobili su priliku prije svih uživati u novim stihovima, na koncertu Crvene jabuke koje je za svoje slušatelje organizirao bravo! radio, ujedno organizator turneje.

Oni navjerniji će u Zetri 25. janurara 2025. godine moći uživati uz bezvremenske hitove: "Dirlija", "Tugo nesrećo", "Volio bih da si tu", "Nekako s proljeća", "Tuga, ti i ja", "Vjetar se vezat ne može" te mnoge druge uz koje su odrasle generacije.

Spektakl će se nastaviti u gradovima diljem Europe, a zakinuti neće ostati ni fanovi iz Zagreba. Ulaznice za koncert u Zetri moguće je kupiti putem sistema kupikartu.ba.