Podaci za 2023. godinu
2

Dino Merlin je prodao najviše ulaznica u Hrvatskoj, nije ga uspjela "srušiti" ni Aleksandra Prijović

N. O.
Foto: ZAMP
Foto: ZAMP
Hrvatski ZAMP objavio je godišnji izvještaj za 2023. godinu, navodeći koji izvođači su bili najslušaniji, koji su prodali najviše ulaznica za koncerte, a kad je riječ o kategoriji regionalnih muzičara - na vrhu liste je Dino Merlin.

ZAMP je stručna služba zaštite autorskih muzičkih prava u Hrvatskoj, a svake godine objavljuju podatke o prodaji i zaradi kako domaćih, tako i stranih izvođača.

Tako je na listi onih koji su prodali najviše ulaznica u Hrvatskoj u 2023. godini u kategoriji regionalnih muzičara na prvom mjestu Dino Merlin.

Foto: ZAMP
Foto: ZAMP

Na drugom mjestu je Aleksandra Prijović koja je u posljednjih godinu dana postala regionalni fenomen s rasprodanim koncertima širom Balkana. Na trećem mjestu je još jedan folk muzičar - Aco Pejović.

Četvrto mjesto zauzima Zdravko Čolić, a na petom je Aca Lukas.

Kada je riječ o hrvatskim muzičarima s najviše prodanih ulaznica u 2023. godini na prvom mjestu je Gibonni, a prate ga Doris Dragović, Dalmatino, Prljavo Kazalište, Goran Bare & Majke te Severina.

Najuspješniji izvođači na streaming platformama u Hrvatskoj su Grše, Husein Hasanefendić Hus, Ivo Jagnjić, a potom i Marko Perković Thompson.