Na Žutoj tabiji
462

Drugo veče Sarajevo Sevdah Soiree: Koncert Alme Subašić oduševio ljubitelje sevdaha

N. C.
Druge večeri festivala sevdalinke "Sarajevo sevdah soiree", održanom na sarajevskoj Žutoj tabiji, brojni ljubitelji ovog tradicionalnog muzičkog izraza imali su priliku da uživaju u izuzetnom koncertu Alme Subašić.

Ova talentovana mlada izvođačica sevdalinki još jednom je pokazala zašto je jedan od cjenjenijih glasova u svijetu sevdaha.

Alma Subašić, poznata po svojoj posvećenosti očuvanju i promociji sevdalinke, izvela je niz poznatih pjesama, uvodeći publiku u svijet prošlosti, ljubavi i čežnje koje sevdalinka nosi u sebi. Neke od pjesama koje su se našle na repertoaru su: "Akšam geldi", "Tebi majko misli lete", "Poletjela dva goluba", "Moj behare", "Lijepi li su mostarski dućani", kao i autorske pjesme "Nigdje tako ko u Bosni nema" i "Mome dragom".

"Za mene je svaki nastup prilika da se povežem sa svojom publikom. Večeras smo zajedno pjevali, dijelili emocije i stvarali uspomene. Drago mi je što sevdalinka i dalje ima svoje mjesto u srcima ljudi i što ovakav festival omogućava da se ovo muzičko blago prenosi s generacije na generaciju", poručila je Alma nakon koncerta.

Festival sevdalinke nastavlja se i narednih dana, a u utorak 20. 8. od 20:30 sati festivalsku pozornicu će preuzeti jedna od najpoznatijih izvođačica sevdalinki, Amira Medunjanin.

Svi zainteresovani karte za koncerte, osim direktno na Žutoj tabiji ili na Vilsonovom šetalištu u okviru manifestacije Ljeto na Vilsu, mogu kupiti i putem online platforme kupikartu.ba.

Festival se realizira uz podršku: Grada Sarajeva, Turističke zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, Federalnog ministarstva turizma i okoliša te Igora Stojanovića, potpredsjednika FBiH. Medijski partneri su: klix.ba, RSG radio i televizija Hayat.