Sarajevo Sevdah Soiree
180

Eldin Huseinbegović održao koncert u jedinstvenom ambijentu Žute tabije

N. C.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Eldin Huseinbegović je održao koncert u prekrasnom ambijentu Žute tabije u sklopu festivala Sarajevo Sevdah Soiree.

Drugo izdanje festivala sevdalinke Sarajevo Sevdah Soiree, koji se održavao od 17. augusta na Žutoj tabiji, večeras je svečano zatvoren nastupom jednog od najpoznatijih bh. kantautora.

Publika je imala priliku uživati u emotivnom i dirljivom izvođenju sevdalinki, ali i autorskih pjesama. Mnoštvo najljepše ljubavne pjesme, balada i sevdalinki, otpjevao je bh. pjevač pred više stotina ljudi u ispunjenom prostoru sarajevske Žute tabije.

"Kaldrma", "Pogledaj me Anadolko", "Ašik osta na te oči", "Kiša bi pala" samo su neke od pjesama koje su se uglas pjevale na koncertu. Eldin je kazao da osjeća veliku odgovornost jer se festival održava u njegovoj mahali i brojna rodbina, komšije i prijatelji ga slušaju.

"Veoma sam počašćen što sam imao priliku da učestvujem i da zatvorim Sarajevo Sevdah Soiree festival koji je na najbolji način predstavio bogatstva naše tradicije. Još mi je veća čast što sam ja dijete sa Vratnika, Žuta tabija je mjesto na kojem sam odrastao, tako da me posebne emocije vežu za nju. Zahvaljujem se organizatorima na pozivu i publici koja je pokazala koliko voli i poštuje ovu vrstu muzike", kazao je.

Kao i prethodnih večeri festivala i za nastup Eldina tražila se karta više, a u višesatnoj izvedbi sevdalinki uživale su zrelije generacije naših sugrađana.

Festival Sarajevo Sevdah Soiree večeras je zatvoren koncertom Eldina Huseinbegovića, a prethodnih večeri svoje interpretacije sevdalinke publici su predstavili: Alma Subašić (18. august), Amira Medunjanin (20. august), Jusuf Brkića i Zanin Berbić (22. august).

Festival se realizira uz podršku: Grada Sarajeva, Turističke zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, Federalnog ministarstva turizma i okoliša te Igora Stojanovića, potpredsjednika FBiH. Medijski partneri su: klix.ba, RSG radio i televizija Hayat.