Pjevao u Ilijašu
545

Enes Begović nastupio prvi put nakon porodične tragedije: Hvala vam na neizmjernoj podršci

I. S.
Screenshot: ilijas.net
Screenshot: ilijas.net
Bh. pjevač Enes Begović održao je prvi put nastup nakon porodične tragedije koju je doživio. Njegov sin Armin preminuo je u junu prošle godine.
Enes je sinoć pjevao u Ilijašu, a mnogi građani su došli da uživaju u njegovim brojnim hitovima. On se nakon koncerta oglasio na društvenim mrežama.

"Hvala vam na neizmjernoj podršci koju sam imao sinoć u Ilijašu, horski preko 10.000 glasova je ispunilo moje srce nakon više od godinu dana pauze. Vidimo se u Novom Pazaru 31. jula, a nakon toga 3. augusta Travnik i 4. augusta Čelić", napisao je uz snimak.

Armin je preminuo prošlog juna na Infektivnom odjeljenju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo. Imao je autoimunu bolest.

Enes se povukao iz javnosti i nije davao izjave. Njegova bliska prijateljica, bh. folk pjevačica Elvira Rahić je prije nekoliko mjeseci uplakana izjavila:

"Kada vam se dijete razboli, bude vam teško, a kamoli da ga izgubite. Sigurno se nikada neće vratiti onaj duh u njemu, jer jednostavno, on je to crpio iz porodice. On je neko ko izuzetno voli i cijeni porodicu i svu snagu je pronalazio upravo u njoj. Sada će zaista faliti jedna karika u svemu tome da bi bio Enes ono što jeste."