Pred 15.000 ljudi
1k

Evo kako je publika u Splitu reagovala kad je Islamović zapjevao "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo"

D. J.
Foto: Borna Jaksic/Pixsell
Foto: Borna Jaksic/Pixsell
U Splitu je sinoć održan koncert grupe Bijelo dugme, a veliku pažnju javnosti je izazvala pjesma "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo", koju je otpjevao Alen Islamović.

Kako se vidi na snimku koju smo dobili, Islamović je izašao na pozornicu uz taktove spomenute pjesme a publika ga je pozdravila velikim pljeskom.

Pjevač je potom otpjevao pjesmu "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo", a s njim u glas je pjevalo i oko 15.000 ljudi, koliko se procjenjuje da je bilo na koncertu.

Naime, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara podnijela je prijavu državnoj advokatskoj službi u Republici Hrvatskoj protiv organizatora i drugih odgovornih osoba za održavanje koncerta.

Kao razlog navodi se promocija komunističkih simbola i ideologije tokom pjesme "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" te dodaju da su organizatori "promovisali osuđenu komunističku ideologiju i njene simbole te propalu tvorevinu čije politike su odgovorne za stravične zločine počinjene tokom srpsko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku".

"Sukladno Rezolucijama Vijeća Europe 1481 te 2819 a koje je Hrvatski sabor ratificirao odnosno dao svoj pristanak na obvezivanje međunarodnim ugovorom tražimo da se organizatori ovog koncerta kazne sukladno pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske, a Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj", navodi se u prijavi.