Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ekstra pjesma koja pogađa u dušu. Jugoslavije više nema,ali će barem pjesma ostati. Svaki put kad je čujem duboko se zamislim.Imao sam 15 godina kada je nestalo Jugoslavije ali se i kao djete sjećam lijepih stvari iz te Jugoslavije. Slabo smo mi hajra i dobra svi zajedno vidjeli u ovim banana republikama koje nastadose nakon nje.
Moj jarane u tom Talijanskom gradu Splitu je stajala tabla "Hvala hrabroj srpskoj vojski Kralja Petra koja je oslobodila Split 1918". Srbi su uzeli Dalmaciju od Italije i pripojili je u Jugoslaviju. 20 godina kasnije Ante Pavelić Dalmaciju vraca Italiji. Danas takvi slave Pavelića, a smeta im Jugoslavija i pjesma čak. Banana republike, banana split u glavi.
Nekim marginalnim udrugama se daje previše pažnje i prostora. I sad to vijest.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dobro, kaznit cemo Alena a sta cemo sa onih 15 tisuca sto su sa njim pjevali?
Dobro je Radovan odgovorio lideru ovog benda da naša stvar ide dobro ...
Da li su svjesni da je "Oluja" nazvana prema ovoj pjesmi a i da je Tompson izgradio domobransku karijeru imitirajuci Alena Islamovica.
eh Juga Juga nikad prežaljena. Tada smo nešto značili, ovo sve poslije, jad i bijeda.
Ma briga me za B Dugme krnjavo,Alena, Severinu.... hebo vas više ova vijesti! žena ubijena u Gradačcu,jedan,dva članka i to je to!Strašno!
ma bravo, izbaciti nego sta
Super onda mogu tuziti i Thompsonisticke pjesmice koje pripadaju filozofiji, rezonu i rezimu takođe, porazenom i osuđenom za visestruko gora nedjela od onih pocinjenih u ime bivse nam drzave.
Manje vam je zlo ova pjesma sto puta od svih pevaljki koje uvozite iz Bg i uz koje vam se mladez oduzima svakodnevno.
Imal ko normalan?
Pjesma je vrh što jest jest. A hejteri hajdete na sijelo kod kmečavaca.
Ha ha, Alen drzavljanon HR bec desetljecima, a ovo je samo muzika
PJEVAJU O OLUJI , STA JE SPORNO HAHAHA
Ne smeta im što su u toj Jugoslaviji i pod tom zastavom dobili Istru, Dalmaciju i druge teritorije koje nisu bas njihove
Svi mi koji smo rođeni i živjeli za vrijeme Jugoslavije znači trebamo baciti rodne listove prvobitne jer je na njima pečat SFRJ, pobacati sve diplome školske, fakultetske, magistarske jer je tu isti pečat i obavezno ponovo studirati, ko god je dobio stan od preduzeća a sva su bila državna vratiti ključeve.....i na kraju zaboraviti da si uopšte živio u toj državi???? Koja bolest ili teška boleština se uvukla u narod.
Dede mi svi horski pjevali pjesmu ...
Pošteno
Juga je za zaborav... Bila i propala kako propada sve što nije dobro, a pjesmu neka pjeva kome se pjeva...