Prvi put u Sarajevu
0

OVE SUBOTE U VILI BRAUN OŽIVLJAVAMO SARAJEVSKE SNOVE

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
U Sarajevo ove subote prvi put dolazi Nic Fanciulli, globalno ime elektronske scene, koji donosi svoju jedinstvenu energiju na CUPRA Stage, zajedno s Bonjaskyim. Ovim DJ legendama pridružuju se i Calkins, Doel i Jasa.

Vikend je sve bliže, a svi putevi vode ka Vili Braun. Garden of Dreams otvara vrata mjesta građenog na snovima i svim sanjarima sprema nezaboravan ples u čarobnoj atmosferi ove historijske lokacije.

Ljubavna priča ugravirana u srce Sarajeva: August i Marija Braun Vila Braun nije samo lokacija - to je priča o ljubavi i snovima.

August Braun, austrougarski industrijalac, stvorio je jednu od najznačajnijih sarajevskih tvornica cigle, koja je zauvijek promijenila razvoj grada. Međutim, nisu samo njegova industrijska dostignuća ostavila traga, već je trag ostavila i ljubav.

Augustova ljubav prema Mariji bila je velika i iskrena, toliko da ju je izrazio na najtrajniji mogući način. Naime, u svaku ciglu koja je izašla iz njegove tvornice, August je ugravirao svoje inicijale, A. B., ali ubrzo je tim inicijalima počeo dodavati i srce - simbol njegove beskonačne ljubav prema Mariji.

Od istih tih cigli sagradio je Marijin Dvor, njenu palaču, usred praznog polja. Ljudi su ga zvali "ludi grof" jer je izgradio tako veličanstvenu palaču u tada nerazvijenom području, ali August je imao viziju.

Sanjao je da se Sarajevo širi i želio je da Marijina palača bude u središtu svega – dar ljubavi izgrađen za nju tamo gdje drugi ne vide ništa. Sa suprugom Marijom uz sebe, postali su simboli odanosti i ambicije, pokazujući nam kako ljubav može inspirisati snove i mijenjati gradove. Sada je Marijin Dvor centar grada Sarajeva.

Pokažimo poštovanje prema historiji i prirodi

Svi posjetioci ovog posebnog plesa u sarajevskoj bašti snova pozvani su da se s pažnjom i poštovanjem ophode prema prostoru Vile Braun, kutlurnom i historijskom dragulju grada. Na četiri lokacije bit će postavljene stanice za selekciju otpada i kante za reciklažu.

"Očuvajmo ljepotu ovog mjesta za buduće generacije, baš kao što čuvamo vaše snove na našim plesnim podijumima", poručili su iz Garden of Dreams.

Ulaznice se prodaju velikom brzinom a broj je ograničen

Zbog jedinstvenosti lokacije, broj ulaznica je ograničen, a već 85 posto presale ulaznica je rasprodano. Ukoliko želite postati dio ovog iskustva, svoje ulaznice možete kupiti na kupikartu.ba ili na njihovim prodajnim mjestima. Svi korisnici Visa kartica ostvaruju 10 posto popusta pri kupovini ulaznica putem kupikartu.ba platforme. Također, Visa korisnici imaju dodatnih 10 posto popusta pri dopuni i kupovini Visa cashless kartica na samom eventu.

Don't drink and drive – let’s dance the dream, safely

S obzirom na to da parking unutar Vile neće biti u upotrebi, pozivaju vas da ostavite svoja vozila kod kuće i prepustite se noći i danu snova bez briga.

"Naša parola je 'Dont drink and drive – let’s dance the dream, safely', a mi smo ovdje da vas povedemo na najljepše muzičko putovanje bez potrebe da sjednete za volan. Bilo da dolazite pješice, javnim prevozom ili dijelite prevoz s prijateljima, vaš dolazak je dio naše zajedničke priče", poručili su.

Zajedno sanjamo bolju stvarnost

Budući da ovih dana sve više gledamo posljedice koju su poplave u BiH ostavile iza sebe, organizatori pozivaju na zajedništvo.

"Više nego ikada, važno je da budemo tu jedni za druge, da pokažemo empatiju i solidarnost - onako kako uvijek znamo u najtežim trenucima. U subotu, ispred Vile Braun, bit će postavljena kutija za donacije u saradnji s Pomozi.ba kako bismo podržali ugrožena područja pogođena nedavnim poplavama. Garden of Dreams zajednica je uvijek bila mjesto gdje snovi postaju stvarnost, ali sada je vrijeme da zajedno sanjamo o boljoj budućnosti za sve koji su izgubili toliko toga", naveli su.

Ples pod jesenjim nebom

Iako većinu grije ljubav prema muzici, ne zaboravite da vas očekuje jesenja noć pod otvorenim nebom. Sunčeve zrake i energija plesa i zvuka vodit će vas iz dana u noć, ali se obucite adekvatno kako biste uživali u svakom trenutku.

"Vrijeme je da zajedno zaključamo sezonu plesa na otvorenom na najbolji mogući način", poručili su.

Vizije koje oblikuju gradove

Augustova priča podsjeća da ljubav može oblikovati ne samo srca nego i gradove. U svakom zvuku, u svakom događaju koji oživljavaju na svoj način, Garden of Dreams gradi snove baš kao što je on činio – jedna po jedna cigla, srce i sjećanje. Dok se okupljate pod vedrim nebom i plešete u ritmu života, zapamtite: ljubav je temelj svega.