Odbili je snimiti
59

Hit Džejle Ramović je prethodno bio u rukama ovih muzičkih zvijezda: Ima žensku emociju i energiju

I. S.
Foto: Instagram/dzejlaramovic
Foto: Instagram/dzejlaramovic
"Sparta" je jedan od najvećh hitova Džejle Ramović. Ovu pjesmu su prethodno otpjevali Milica Pavlović i Mirza Selimović, a on je sada otkrio detalje.

"'Sparta' je godinu dana bila kod mene na slušanju u izvedbi Milice Todorović, koju je Džejla preko našeg zajedničkog prijatelja čula i onda su me kontaktirali i pitali da li sam zainteresovan", rekao je za Grand.

Mirza je odlučio probati otpjevati je, nakon čega je shvatio kako je pjesma idealna za Džejlu.

"Primijetio sam da zaista ima žensku emociju i energiju i onda sam rekao da će Džejla da stvarno 'razbije' tu pjesmu", naveo je.

Dalje je kazao kako za pjesmu nisu presudni samo melodija i tekst nego mnogo drugih faktora, među kojima su splet okolnosti, sreća i pravi ljudi u pravo vrijeme.

"Možda smo mi imali sreću da u tom periodu upoznamo neke ljude i da nam se dese neke pjesme. Sve pjesme koje sam snimio, osim prvog albuma, kopao sam, tražio, borio se za sebe", ispričao je. Smatra kako je jako bitno prepoznati dobru pjesmu, imati "njuh" i pjevati ono što možeš da osjetiš.

"Publika ne voli foliranje i prepozna kad ti nisi iskren, tako da je najbolje kad daš sebe, jer to publika zna da prepozna", rekao je.