Uvertira u album
8

Kantautor iz Tuzle predstavio "Nesuđenu saputnicu": Novi zanos Azura Jahića na bh. muzičkoj sceni

A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kompozitor i tekstopisac iz Tuzle Azur Jahić objavio je novu pjesmu pod nazivom "Nesuđena saputnice", koja ovog kantautora predstavlja u nešto drugačijem svjetlu.

Bosanskohercegovačka muzička scena postala je bogatija za još jednu pjesmu pod nazivom "Nesuđena saputnice" u izvedbi Tuzlaka Azura Jahića. Riječ je o numeri kojom Jahić nastavlja svoj muzički niz na putu ka objavi studijskog albuma.

U nešto bržem i dinamičnijem ritmu, Jahić kroz stihove prikazuje značenje iskonske ljubavi, ali i bolne te veoma upečatljive emocije koje ona, ukoliko je nemoguća, sa sobom nosi. Iako je numera snimljena prije dvije godine, pravo vrijeme za njeno publikovanje Jahić je osjetio u aktuelnom periodu.

To nas i ne treba čuditi jer je Jahiću 2024. godina sa sobom donijela poseban umjetnički zanos te bi do decembra trebao objaviti još nekoliko singlova. Inače, aktuelni singl prati i prigodan muzički spot, na kojem su pored Jahića svoj vizuelni pečat stavili i Jasmin Jatić te Edim Turčinović.

U autorskom timu singla "Nesuđena saputnice", uz Jahića koji potpisuje muziku, tekst i aranžman, nalaze se još i Edvin Hadžić, Anes Beglerbegović te Olawepo Tayo. Cjelokupna priča je zaokružena u okviru Piksi produkcije.

Azur Jahić se može pohvaliti izuzetno bogatim stvaralačkim opusom, jer je do danas napisao i komponovao više od 100 pjesama, a osim muzičkim, bavi se i video kreacijama. Autor je serije "Amidžići", a režirao je i dugometražni film koji bi uskoro trebao biti premijerno prikazan.