Ispred Vječne vatre
388

Legende elektronske scene stižu u Sarajevo: Duo Adriatique nastupa posljednju večer SFF-a

N. O.
Posljednja noć Sarajevo Film Festivala uvijek nosi poseban sjaj, a ove godine će biti još veličanstvenija jer će na balkonu Vječne vatre nastupiti švicarski duo, legende elektronske scene, Adriatique.

Nakon prošlogodišnjeg historijskog događaja sa dvojcem ARTBAT, kultni spomenici Sarajeva, Vječna vatra i Titova ulica, ponovo postaju epicentar snova i spektakla uz Garden of Dreams.

Elektronski duo iz Švicarske Adriatique nastupit će kod Vječne vatre za kraj Sarajevo Film Festivala.

Najveći plesni podij na glavnoj ulici Sarajeva

Prošle godine, 25 hiljada ljudi iz svih krajeva svijeta zajedno je plesalo i ispisalo historiju na glavnoj ulici Sarajeva. Ove godine, 23. augusta, cijeli svijet će ponovo gledati u Sarajevo jer se vraćamo po još jednu noć koju ćemo dugo pamtiti.

"Sarajevo zove cijeli svijet na najveći ples na ulici. Prošle godine smo pomjerili granice kada je u pitanju organizacija i produkcija ovog događaja. Obaveza nam je da to uradimo i ove godine, da opet ispišemo historiju i režiramo još jednu legendarnu noć iz snova u srcu grada. Ovaj put na kormilu naših snova će biti svjetska senzacija Adriatique. Vidimo se ispred Vječne vatre", poručuju organizatori.

Legendarni Adriatique dolazi u Sarajevo

Nastup legendi svjetske elektronske scene, Adriatique, bit će vrhunac ovog magičnog događaja. Adriatique, švicarski duo kojeg čine Adrian Shala i Adrian Schweizer, poznati su po svom jedinstvenom zvuku i energiji koja zapali baš svaki događaj na kojem se pojave. Njihovi setovi počastili su najpoznatije svjetske pozornice.

Sada dolaze na najposebniju – historijsku Titovu ulicu i balkon Vječne vatre, simbol grada Sarajeva, kako bi stvorili nezaboravno iskustvo za sve koji im se pridruže u ovoj noći.

Uz Adriatique, nastupit će i vladari regionalne scene, After Affair. Ovaj duo ne treba mnogo predstavljati, jer njihov zvuk i njihovi setovi ostavljaju bez daha publiku širom regiona i Europe. Njihova energija donosi poseban pečat svakom događaju na kojem nastupaju, a 23. augusta će dodatno podgrijati atmosferu u Titovoj ulici.

Audiovizuelni spektakl u srcu grada

Titova ulica će ovu noć biti dom najvećih snova koje smo do sada sanjali. Simfonija svjetla i zvuka kakva do sada nije viđena, pretvorit će Titovu ulicu u najveći plesni podij u regionu. Ovo će biti noć posvećena Sarajevu, umjetnosti, kulturi, muzici i biti će magična.

Save the date: 23. august

Plesni podij na Titovoj ulici otvoren je za sve, zato ne propustite biti dio historijske noći kada će cijeli svijet gledati u Sarajevo. Zabilježite 23. august u vašim kalendarima i vidimo se na najvećem plesnom podiju na ulici.

Ovaj događaj organizuje Garden of Dreams u saradnji s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo i Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.