Ajka Kolaković
42

Majka Donne Ares u emisiji "Nikad nije kasno": Ovo je jedan od načina da ispoštujem kćerkinu želju

L. R.
Ajka Kolaković (Screenshot/Youtube)
Ajka Kolaković (Screenshot/Youtube)
Majka Donne Ares Ajka Kolaković sinoć je nastupala u regionalnom muzičkom takmičenju "Nikad nije kasno".

Ajka Kolaković je tom prilikom za prisutne otpjevala "Zelene oči", pjesmu Hanke Paldum. U uvodnom predstavljanju navela je da se profesionalno bavi muzikom te da je bila nastavnica klavira. Njeno predstavljanje i nastup možete pogledati od 38. minute.

Ona je istakla kako je u dosadašnjem radu napisala 30 pjesama za djecu te da se neke od njih danas nalaze u udžbenicima muzičke kulture. Potom je otkrila da je njena kćerka Donna Ares pa zaplakala.

"Ponosna sam što sjedim na ovoj stolici. Ja volim izazove i rad na sebi. Drago mi je zbog ove emisije jer to je još jedan način da ispoštujem kćerkinu želju da i dalje pjevam", navela je.

Nakon toga, uslijedio je i razgovor u studiju zajedno s voditeljom Žikom Jakšićem, koji je rekao da niko nije ostao ravnodušan na njenu priču.

"Moja draga prijateljica i kolegica, tvoja kćerka Dona Ares nas je napustila prije sedam godina i normalno da je to jedna velika tuga za tebe i za sve prijatelje i ljude, koji su je poznavali. Ostavila je iza sebe i lijepih pjesama. Nadasve ostavila je jedan trag kao dobar čovjek", rekao je Žika Jakšić.

Donnina majka je potom otkrila da su ona i kćerka htjele skupa raditi na njenoj muzičkoj karijeri.

"Ne daj Bože doživjeti tu bol, koju sam ja doživjela. Stvarno mogu da kažem da sam sve oblike tuge preživjela. Prije pet godina kad sam sve te tuge prošla, jedan moj dobri prijatelj i psihijatar dao mi je savjet. Moja najveća strast su putovanja, ali pjevanje mi je ostalo jer ja sam s njom trebala da radim i da snimam, ali ne da bih ja živjela od toga, nego zato što je to moja velika ljubav", otkrila je Ajka Kolaković.

Podsjećamo, bh. muzičarka Azra Kolaković poznatija pod umjetničkim imenom Donna Ares, preminula je 2. oktobra 2017. godine u 41. godini od karcinoma. Donna Ares se borila s opakom bolešću tri puta, a liječila se u Bihaću, Sarajevu i Danskoj. Dva puta je pobijedila rak, ali se vratio i treći put.