Pjevala u Brazilu
27

Mariah Carey održala nastup tri sedmice nakon porodične tragedije

L. R.
Mariah Carey (Foto: EPA-EFE)
Mariah Carey (Foto: EPA-EFE)
Pjevačica Mariah Carey vratila se nastupima samo tri sedmice nakon što su njena majka Patricia i sestra Alison preminule.

Naime, 55-godišnja zvijezda je nedugo nakon vijesti da su njena majka i sestra preminule na isti dan, izjavila da se uskoro vraća poslovnim obavezama.

Mariah je nastupala u Sao Paulu u Brazilu, gdje je izvela neke od svojih najvećih hitova iz karijere poput "Emotions", "We Belong Together", "Fantasy", "Without You", "My All", "Hero", "When You Belive", "Always Be My Baby" i brojne druge.

Unatoč tragediji, održala je nivo profesionalnosti i do kraja izvela čak i najemotivnije pjesme.

Za tu priliku odjenula je dugu crvenu haljinu s dubokim prorezom na desnoj nozi. Izgled je upotpunila dugom i uvijenom kosom te minimalnom količinom šminke.

"Srce mi je slomljeno što sam prošlog vikenda izgubila majku. Nažalost, tragičnim spletom događaja, moja je sestra izgubila život istoga dana. Osjećam se blagoslovljeno što sam mogla provesti posljednju sedmicu sa svojom mamom prije nego što je umrla. Cijenim svačiju ljubav i podršku i molim vas da poštujete moju privatnost u ovom nemogućem trenutku", rekla je tada za medije.

Sestra Alison je imala 63 godine kada je umrla, dok je Patricia imala 87 godina, a njihovi uzroci smrti ili datum smrti nisu poznati. Inače, Carey je detaljno opisala svoj komplikovani odnos s majkom i sestrom u memoarima iz 2020. "The Meaning of Mariah Carey", gdje je napisala da su se ona i njena majka često sukobljavale.