Nosi naziv "Phuket"
0

Na YouTube trending ušla Senidina pjesma koja nema stvarne riječi: Pojasnila je šta znači

N. O.
Slovenska pjevačica Senidah predstavila je novu pjesmu koja je zapravo nešto drugačiji projekt na našoj sceni, a zanimljivo je da ona nema stvarnog teksta te je svako može doživjeti kako želi.

Pjesma nosi naziv "Phuket", a dan nakon izlaska ušla je na YouTube trending listu te je trenutno na 18. mjestu najslušanijih. Najavljujući izlazak pjesme Senidah se oglasila na društvenim mrežama i pojasnila zašto ova numera nema stvarnog teksta.

"Prije nego objavim ovu pjesmu želim nešto podijeliti s vama. Nisam ja htjela biti drugačija ili hrabra, već nisam znala šta osjećam. Osjećala sam toliko toga, ali emocije su bile posvuda. Emocije su me tjerale da odem tamo iako nisam znala gdje da odem... Bila sam usred svega i nisam željela izgubiti one osjećaje dok sam pravila ovu pjesmu", poručila je.

Dalje je pojasnila zašto nema stvarne riječi: "Ima osjećaj, osjećaj koji će vas odvesti gdje god poželite. Budite sretni, budite tužni, ljuti... šta god da osjećate dobro je, ja sam osjetila sve i želim da i vi osjetite sa mnom. Hajde samo da proslavimo naše emocije. S ljubavlju, moja malenkost".

Prve reakcije na pjesmu su prilično pozitivne, a muziku su radili Senidah i Cazzafura.

Pjevačica je u augustu održala svoj prvi solistički koncert i to u Beogradu. Muzikom se počela baviti 2010. godine, kada je objavila pjesmu "Pustinjom". Bila je članica grupe Muff. Pjesma "Slađana" joj je 2018. donijela gotovo momentalnu slavu na Balkanu, ali i šire.