Komentari (286)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nele bio si legenda u gradu, raja te voljela cijenila i postovala, ali si sve to pogazio onaj dan kad si otisao. Mozda bi ti i oprostili taj odlazak da nisi nalagao o Sarajevu sve sto ste ti i kolega ti kusturica (namjerno pisem malim slovom) mogli smisliti. Placi i tuguj za Sarajevom, onim koje te napravilo.
Nele poslije odlaska ima taj album i tog Vukotu, a Sejo pregrst hitova, pa se postavlja pitanje ko je tu kome bio potrebniji. Ne umanjujem ulogu Neleta u ZP, ali sve sto je nekako radio poslije, od ovih nekih projekata sve to nekako nije trajaloz to je i sam napisao u ovom tekstu. Na kraju "samo prava raja je znala u cemu je trik..."
A sta je Nele slagao ? Pišeš o nečemu o čemu nemas pojma, što si čuo samo tako ,pa sve Sarajlije pljuju Neleta pa evo i ja ću.Reci sta je rekao o Sarajevu !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Treba biti pošten i principijelan pa Neletu priznati ulogu koju je imaju u Zabranjenom pušenju, Nadrealistima i rok sceni Sarajeva. Realno da nije bilo njega ko zna bi li bilo u Zabranjenog pušenja a ostalo vezano za njega nek rješava sa njim njegova savjest!
De, ba, Jose, dajte i dr Kreletu da šta otpjeva. Neće valjda u Zg na stejdž "kao usran bez papira". Pušenje da se drži samo pjesama od '90-te do danas, može komotno valjati hitove tri noći zaredom i da ne ponovi pjesmu. Šta će ovaj garib, da po Zg pitbula i valja pjesme za sprovode, sahrane i dženaze? Hebo ovog klošara, neka "dirka naš". Pušenje je institucija, a ovaj Čejen ga je popušio davnih dana.
Niko ne zna pravu istinu što je otišao niti će ikada saznati.. kao što su mnogi otišli zbog opet navodim ko zna kojih razloga ..al bitne su izjave poslije i širenje mržnje.. negdje ili neko oh je opekao dobro.. religija je čudo na balkanu..
Treba biti objektivan, da je Nele iz Beograda nikad nebi bio Dr.Nele.
Nele dragi, sta si sebi dozvolio, doseljenici iz Istocne Bosne i Sandzaka te prozivaju. Moj Nenade...
Na stranu sve, ali Zabranjeno Pušenje se ne može zamisliti bez Neleta Karajlića, kao i u ostalom bez većine osalih istaknutih članova. Jedno je sigurno, ZP je sa Sejom potpuno promijenilo stil, jer čovjek može da pjeva samo balade i sevdalinke! Za njega je Nele bio i ostao kralj rokenrola!
Najbolji frontmen u istoriji ovih prostora , doktor
Sada neka kmeči ali fakat je da on sada nije član HDS-ZAMPA , do juče njegove organizacije za celi svet.AMUS mu je samo za BiH a SOKOJ samo za Srbiju.Kakav pucanj sam sebi u nogu i pokušaj da se ugrize ruka koja ga je održala da ne umre od gladi. Na kraju krajeva , pitajte Davora da li je podržavao Miloševića i koliko dugo ga je podržavao ? To pitanje mu niko nikada nije postavio .
Problem je što je Sejo hteo sve za sebe a ne znate da je izdanja Zabranjenog pušenja hteo da prijavi kao svoja plus kao da su hrvatska.Naravno da su mu izdavači Croatia records i TIOLI lupili rampu na tu suludu ideju.
Srećom je Neletova ekipa bolje poznavala Davora nego Nele i zaštitili su ime benda na Neleta a i Dr Nele takođe. Sada, posle 30 godina, Nele je smetnja iako je sve vreme ćutao .Hoćete da objavite slike sa sastanaka pre dva meseca gde su se sve dogovorili kod Sejinog advokata a čim smo izašli napolje,Sejo je prekršio svaki dogovor ?
Ime je prisvojio i sada ga izgubio u u 63 godini shvatio da je bio fejk i da ga je Nele pustio da fejkuje jer mu je bilo žao da Davor ne umre od gladi .Realno , kao Sejo Sexon. što on stvarno i jeste, svirao bi za kikiriki .
Davor Sučić se iščlanio iz HDS-ZAMP da isti ne bi odobrio plejlistu sa dve njegove pesme jer ga više ne zastupaju,.Znači, laže da je on nekom nešto zabranio .U redu, zamenjene su te dve pesme i šta sada?
Nela da si bio sa rajom bio bi aga. Danas si samo otpad od milosevica. Pogledaj se u ogledalce i sve ce ti biti jasno. Mi takve sahranjujemo na vrijeme da ne smrde okolo
prije ili kasnije sve se oko para zakuva; i to je to, ovo sarajevo carsija i ostala preseravanja ostavite za kafanske nebuloze.
Ko te zašto Nele
eee moj Nele, Sarajevo pamti sve, ali izdaju ne prašta nikome!!!