Na Skenderiji
151

Odličan koncert grupe Konvoj uljepšao petu noć festivala Music Zone

I. S.
Foto: Tin Požarnik/Flyterior
Foto: Tin Požarnik/Flyterior
Sarajevski miljenici, grupa Konvoj, sinoć su upriličili odličnu zabavu za sve posjetioce Music Zone paviljona na Skenderiji.

Spremni, uvježbani i "utegnuti", članovi grupe Konvoj, Hamdija Salihbegović - Hamo (gitara), Nedžad Merdžanović - Nećko (vokal i gitara), Muamer Đozo (bas gitara), Tarik Imamović (klavijature) i Boris Šikuljak (bubnjevi), izašli su u ponoć na scenu Music Zone i pokrenuli emocije, zabavu i ples vjerne sarajevske publike koja ih prati već više od tri decenije u koje je stalo pet studijskih albuma.

izali su se stari, nostalgični hitovi od "Ja ne znam ko si ti", "Komšija", "Ljubav ima razloge", "Vjetar briše sve" do novih singlova poput "Balkan Dert", "O slobodi", "Majka" i mnogi drugi koje je publika pjevala uglas.

Večeras će posjetioci Music Zone moći uživati u koncertu grčkog benda Koza Mostra. Jedan je to od internacionalno najpopularnijih grčkih bendova koji će sa svojom besprijekornom mješavinom tradicionalne i etničke muzike sa hard rockom, heavy metalom, ska pa čak i discom oduševiti publiku.

Osnovani 2012. godine, već su svojim prvim međunarodnim nastupom na Eurosongu 2013. u Švedskoj s pjesmom "Alcohol is Free" odmah izazvali pažnju. Pjesma do sada ima više od 12 miliona pregleda na YouTubeu. Ulaznice za večerašnji koncert se mogu kupiti od 20 sati na ulazu u paviljon Music Zone na Skenderiji.