Na Vilsonovom šetalištu
38

Odlična atmosfera na "Danima piva i hrane": Nastupali bend ''O'Konrads'' i Điđi Jankelić s "Crnom Ružom"

N. C.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Irski bend ''O'Konrads'' i Điđi Jankelić s bendom "Crna Ruža" napravili su odličnu atmosferu na Vilsonovom šetalištu u sklopu festivala "Dani piva i hrane".

Pored odličnog muzičkog programa na ovogodišnjem izdanju festivala predstavljeno je 46 različitih vrsta piva, bogata gastro ponuda.

Festival ''Dani piva i hrane'' održati će se u periodu od 27. do 31. augusta na lokaciji Vilsonovo šetalište - bina kod Zemaljskog muzeja.

Na otvaranju festivala nastupio je jedan od najpopularnijih Irskih folk-rock bendova ''O'Konrads''. Istu večer nastupili su legendarni bubnjar Bijelog Dugmeta Điđi Jankelić s bendom ''Crna Ruža'' koji će izvesti najveće ex YU rock hitove.

Pored izvđača koji su nastupali večeras na ovom festivalu će učestvovati i tribute to Bijelo Dugme i Indexe, mostarski bend "Tajna veza", "Matori band", najbolji Azra tribute bend u cijelom regionu te BalkanEros Banditos.

Festival se zatvara u subotu 31. augusta nastupom tribute to Zdravko Čolić by Emil Fetahović, a posjetitelji će uživati u višesatnim hitovima legendarnog pjevača.