U Minhenu
46

Osim Dine Merlina, u prestižnoj Olympiahalle ove jeseni nastupaju i Deep Purple, Janet Jackson i drugi

I. S.
Dino Merlin, Ian Gillan iz Deep Purplea, Janet Jackson (Foto: Željko Vidinović - EPE-EFE)
Dino Merlin, Ian Gillan iz Deep Purplea, Janet Jackson (Foto: Željko Vidinović - EPE-EFE)
Pored Dine Merlina, u prestižnoj Olympiahalle u Minhenu će do kraja godine nastupiti brojna poznata imena iz svijeta muzike, a među njima su Deep Purple, Bryan Adams, Janet Jackson itd.
Jonas Brothers stižu ovdje 20. septembra. Ovaj boy bend, koji je nastao 2005. godine, i dalje ima brojne fanove širom svijeta, koji će pohrliti u Minhen kako bi uživali u njihovom koncertu.

Koncert Janet Jackson je zakazan za peti oktobar. Ova muzičarka se može pohvaliti vrhunskim uspjesima, među kojima su dva Emmyja, pet Grammyja, Zlatni globus i više od 180 miliona prodatih ploča.

Legendarni Alice Cooper je u formi i u 76. godini. U Olympiahalle će nastupiti osmog oktobra, a na sceni će se pojaviti i Doro Pesch, koju nazivaju metal kraljicom.

Nick Cave i The Bad Seeds 18. oktobra stižu u ovu prestižnu koncertnu dvoranu u okviru The Wild God Tour. On je u svijetu muzike više od četiri decenije. Fanovima je poručio da će izvoditi nove, ali i stare pjesme.

Bh. muzički čarobnjak Dino Merlin je ovdje zakazao koncert za 19. oktobar. Ulaznice za standardni kapaciteta dvorane rasprodane su za svega nekoliko sati. Zbog izuzetno velikog interesa publike, organizatori su u saradnji s menadžmentom i upravom dvorane, osigurali dodatni, ograničeni kontingent ulaznica za određene sektore, koji će biti pušten u prodaju 28. augusta.

U Minhen dolazi i Deep Purple u okviru turneje "1 More Time". Iako su na sceni više od pet decenija, neumorni su i spremni 23. oktobra publici prirediti pravi spektakl.

Legendarni Bryan Adams nastupa četvrtog novembra. S više od 100 miliona prodatih ploča, on spada među najuspješnije rock muzičare.