U atrijumu BKC-a
105

Otvorene Baščaršijske noći: Mlađa publika uživala u nastupu Katarze, Geka i Black Beriza

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
28. izdanje manifestacije Baščaršijske noći večeras su otvorili Katarza, Geko, Black Beriz i DJ Kaizen.

Na pozornici u atriju sarajevskog Bosanskog kulturnog centra hip-hop autori izveli su svoje najpoznatije numere, a većinom mlađa publika uživala je u nastupu.

"Posebnost i moć ovih mladih hip-hop autora leži u tematici njihove lirike koja uz dozu humora predstavlja ono što zovu 'keep it real', autentični glas urbane generacije", naveli su organizatori najavljujući nastup.

Osnove "Baščaršijskih noći" postavljene su 1988. i 1989. godine. Ono što je počelo od malog okupljanja prvih godina, kao "Baščaršijska noć" tokom koje se održavalo između 15 i 20 raznovrsnih kulturnih programa na različitim prostorima širom Općine Stari Grad, razvilo se u jedan od najvećih i najposjećenijih ljetnjih festivala u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Nakon nastupa repera na otvorenju, tokom ovogodišnjeg izdanja manifestacije najavljeni su i koncerti Nermina Puškara, Dine Jelusića, Zostera, Amire Medunjanin i drugih.

Posjetioce očekuju i setovi sjajnih DJ-a, a bogat ovogodišnji program najbolja je pozivnica da prve dane ljeta i svoje slobodne večeri provedemo u Sarajevu uz programe Festivala Baščaršijske noći.

U idućim danima bit će objavljeno više informacija o ostalim raznovrsnim kulturnim programima koji će se tokom cijelog jula dešavati na različitim lokacijama širom Sarajeva, u okviru ovogodišnjeg, 28. po redu festivala Baščaršijske noći.