Od 6. do 9. novembra
0

Počela online prodaja ulaznica za Jazz Fest Sarajevo

N. O.
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
U toku je online prodaja ulaznica za sve koncertne programe Međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2024 koji će biti održani od 6. do 9. novembra u Narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.

Online prodaja ulaznica po cijeni od 20 do 55 KM se vrši na zvaničnoj web stranici festivala www.jazzfest.ba. Kupci će svoje ulaznice moći preuzeti u festivalskom Box Officeu od 28. do 30. oktobra, dok fizička prodaja ulaznica u Box Officeu počinje 31. oktobra.

Program ovogodišnjeg festivala predstavit će različite muzičke stilove i formacije, od solo koncerata do velikih orkestara donoseći muziku sa svih meridijana, od Kube do Malija i od New Yorka do Pariza, uključujući bosanskohercegovačke i umjetnike iz drugih zemalja Zapadnog Balkana.

Program Jazz Festa Sarajevo 2024 činit će nastupi Makedonskog nacionalnog jazz orkestra i Rambo Amadeusa, ansambla Roberta Fonsece La Gran Diversion, Thea Crokera, legendarnog trija Marc Ribot's Ceramic Dog, Braće Teofilović te ženske super grupe Les Amazones d'Afrique. Osim ovih koncerata u Narodnom pozorištu, planirano je i pet koncerata u Pozorištu mladih: Wanting Machine, Fakebooks, Trevor Dunn, Lakiko i Titan to Tachyons.

Dodatne informacije o programu festivala i ulaznicama mogu se dobiti i putem info linije Jazz Festa 033 550 481, svakim danom od 10.00 do 18.00 sati.