Nakon razlaza iz 2009.
71

Pomama zbog ponovnog ujedinjenja slavnog benda: Karte za koncerte preprodaju za 6.000 funti

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pomama za ulaznicama za koncerte ponovo ujedinjenog benda Oasis vlada otkako su puštene u prodaju, a u preprodaji se mogu naći po cijeni koja premašuje i 6.000 funti po komadu.

Bend Oasis je najavio da će se ponovo okupiti na turneji od 14 dana po Velikoj Britaniji i Irskoj 2025. godine. Koncerti će se održati u julu i augustu, na stadionima u Cardiffu, Londonu, Manchesteru, Edinburghu i Dublinu.

Ulaznice su puštene jutros u 9 sati ujutro, a nije dugo trebalo da se web stranice sruše zbog prevelike potražnje.

Ubrzo nakon što su karte puštene u prodaju u Irskoj, fanovi su počeli da prijavljuju da su se web stranice, uključujući Ticketmaster, srušile - dijeleći snimke ekrana.

Oasis je izdao upozorenje protiv preprodaje karata po ogromnim cijenama na web stranicama koje nisu povezane sa njihovim promoterom, kazavši da će biti otkazane. Ipak, nekoliko trenutaka nakon što je pušten dio ulaznica u pretprodaju u petak, karte su bile objavljene na mrežama i to po cijeni većoj od 6.000 funti - što je oko 40 puta više od nominalne vrijednosti ulaznice.

Ticketmaster kaže da milioni obožavatelja još uvijek čekaju pokušaju da se dokopaju ulaznica za Oasis.

Zvanično izdate karte kreću se u rasponu od 73 do 151 funti, a najskuplji službeni paket za koncerte na Wembleyu košta 506,25 funti.

Britanski rock bend najavio je svoje dugo očekivano okupljanje u utorak (27. augusta), a braća Noel i Liam Gallagher će se pridružiti jedan drugom na sceni po prvi put od njihovog razlaza 2009. godine.

Bend je najavio dodatne datume u Manchesteru, Londonu i Edinburghu ranije ove sedmice, zbog velike potražnje.