Žele izbjeći rast cijena
14

Više od 50.000 ulaznica za nastupe Oasisa bit će poništeno

L. R.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bend Oasis otkazat će više od 50.000 ulaznica za nadolazeću turneju zbog pretprodaje na drugim web platformama.
Kako pišu strani mediji, promotori benda Live Nation i SJM rekli su da će otkazati više od 50.000 ulaznica za datume benda u Velikoj Britaniji, a koje su ponuđene na drugim platformama namijenjenim za prodaju ulaznica.

Rečeno je da će sve poništene ulaznice ponovno biti dostupne putem službenog prodavača Ticketmaster po nominalnoj vrijednosti.

Čak 1,4 miliona ulaznica bilo je u prodaji kada je bend Oasis najavio svoju britansku turneju u augustu, ali više od 10 miliona fanova iz cijelog svijeta želi prisustvovati nastupima. U roku od nekoliko sati, hiljade ulaznica pojavile su se na drugim platformama s povećanim cijenama.

Inače, kada su ulaznice za povratničku turneju puštene u prodaju, fanovima je rečeno da ih mogu kupiti samo po nominalnoj vrijednosti putem Ticketmastera ili partnera za prepredoaju Twicketsa. Promotori benda rekli su da je to učinjeno kako bi se suzbila inflacija cijena i spriječilo reklamiranje ulaznica.

Dodano je da će svi fanovi koji vjeruju da su im ulaznice otkazane greškom moći razgovarati s relevantnim agentom za prodaju ulaznica kako bi se njihov slučaj istražio.

"Ovi uslovi i odredbe uspješno su uspostavljene kako bi se poduzele mjere protiv sekundarnih kompanija za prodaju ulaznica koje preprodaju karte za veću zaradu. Pozivaju fanove da ne kupuju ulaznice na neovlaštenim web stranicama jer neke od njih mogu biti lažne, a druge podložne otkazivanju", naveli su.

Podsjećamo, bend je u augustu ove godine najavio turneju nakon što su se braća Liam i Noel Gallagher pomirili nakon 16 godina.