Istinski mu je žao
11

Rod Stewart iz zdravstvenih razloga otkazao nastup, nedavno tvrdio da će živjeti još 15 godina

L. R.
Rod Stewart (Foto: EPA-EFE)
Rod Stewart (Foto: EPA-EFE)
Muzičar Rod Stewart morao je otkazati svoj 200. nastup u Las Vegasu zbog zdravstvenih razloga.
Naime, 79-godišnji muzičar je u srijedu otkazao nastup samo nekoliko sati prije nego što se trebao pojaviti na pozornici palače Caesars. Kao razlog otkazivanja nastupa navodi se napad bakterijske infekcije grla.

"Većina ljudi može raditi s upalom grla, ali očito ne i ja. Apsolutno sam iscrpljen. Toliko sam se dugo veselio ovom koncertu. Istinski mi je žao zbog neugodnosti koje je ovo prouzročilo. Srećom, vrati ću se 2025. i nadam se da ću vas sve vidjeti tamo", izjavio je.

Prema NHS-u, infekcija koju je dobio Rod Stewart može dovesti do toga da pacijenti imaju grlobolju, osip, mučninu i povraćanje te bolove u mišićima. Često nije ozbiljna bolest i može se liječiti antibioticima.

Inače, slavni muzičar nedavno je u intervjuu za The Sun rekao kako smatra da su mu dani "odbrojani". On je rekao kako se unatoč godinama ne plaši smrti te smatra kako će živjeti još 15 godina.

"Svjestan sam da su mi dani odbrojani, ali nemam straha. Svi mi kad-tad moramo poći dalje, tako da smo svi u istom košu. Uživat ću ovih posljednjih nekoliko godina koliko god mogu. Kažem nekoliko, vjerovatno još 15", rekao je 79-godišnjak.