Ne želi se penzionisati
0

Rod Stewart iznenadio priznanjem: Dani su mi odbrojani, živjet ću vjerovatno još 15 godina

L. R.
Rod Stewart (Foto: EPA-EFE)
Rod Stewart (Foto: EPA-EFE)
Muzičar Rod Stewart nedavno je za medije otkrio kako smatra da su mu dani "odbrojani".

Muzičar koji je slavu stekao 70-ih godina prošlog vijeka i desetljećima se uspješno održavao na muzičkoj sceni, ističe kako se unatoč godinama ne plaši smrti te smatra kako će živjeti još 15 godina.

"Svjestan sam da su mi dani odbrojani, ali nemam straha. Svi mi kad-tad moramo poći dalje, tako da smo svi u istom košu. Uživat ću ovih posljednjih nekoliko godina koliko god mogu. Kažem nekoliko, vjerovatno još 15", rekao je 79. godišnji muzičar u intervjuu za The Sun.

Osvrćući se na svoju mladost, Sir Rod je priznao da 'nije kao' kao prije da se zabavlja do ranih jutarnjih sati uz alkohol.

"Nisam kao u 70-ima i 80-ima i ne mogu probdjeti cijelu noć, napiti se i poludjeti, a da i dalje imam takav glas. Danas moram čuvati glas prije i poslije svakog nastupa", objasnio je.

Budući da je ranije imao rak prostate i štitne žlijezde, Rod Stewart je također priznao da je sada svjesniji svog zdravlja nego ikad prije, do te mjere da je zapravo pomalo hipohondar.

Međutim, on i dalje putuje svijetom i stvara novu muziku. Trenutno nastupa i ima zakazano nekoliko nastupa u Las Vegasu, a nakon toga će nastaviti turneju i u drugim dijelovima SAD-a. Prošlog ljeta objavljeno je da se njegova porodica nadala da će usporiti i uskoro otići u penziju, ali rock zvijezda je ranije potvrdila da to nikada neće učiniti.