Sutra u Skenderiji
43

Semir Cerić Koke pred koncert u Sarajevu: Kad u svom gradu nešto radiš, neopisiv je osjećaj

N. O.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Semir Cerić Koke sutra će održati koncert u Skenderiji, a pred ovaj nastup za Klix.ba je kazao kako je uzbuđen te da poseban osjećaj predstavlja to što sve organizuje u svom gradu.
Koke će u Skenderiji proslaviti 35 godina karijere, a publika će imati priliku čuti pjesme koje su obilježile njegovo postojanje na muzičkoj sceni. Najavio je da će se među gostima naći Snežana Đurišić, Fatmir Sulejmani, kao i Armin Šaković uz jednu mogućnost iznenađenja.

"Ako se može uzbuđenje pred koncert zvati tremom onda je ima. Kad u svom gradu nešto radiš, neopisiv je osjećaj", kazao je Cerić.

Priznao je da prvi put u karijeri radi nešto ovako te da je u ovom slučaju bio i menadžer i pjevač i organizator: "Razišao sam se s čovjekom koji je trebao da odradi menadžerski dio posla te sam sve uspio riješiti uz pomoć mojih prijatelja. Nisam znao da imam ovolika leđa".

Također, ranije je najavio da će svu zaradu od koncerta donirati za ljude stradale u poplavama koje su nedavno pogodile BiH.

"To je bila instant odluka, razmišljao sam da li da otkažem sve. Onda sam shvatio da ću svima oduzeti tu neku njihovu zaradu, a ovako ću samo ja ostati bez zarade. To će biti samo još jedan nastup, ali ovaj put bez zarade. Možda ću nekome ko je stradao pomoći i ublažiti brige", kaže Koke.

Prethodno je u razgovoru za Klix.ba kazao da je ovaj koncert najozbiljniji korak kad je riječ o njegovom 'muzičkom životu'.

"To će biti u pravom smislu spektakl, ali ne u smislu scenografije, već da će ono što smo zamislili biti praznik za dušu. Svaka godina karijere će nositi po jednu pjesmu tako da će biti nekih 35 pjesama, gosti će odraditi svoje, orkestri svoje. Znam samo da niko iz dvorane ne smije izaći neraspoložen i nezadovoljan. To je moj cilj gdje god da dođem - uvijek se fokusiram na ljude, zaboravim svoje probleme, radost i tuge. Kad uzmem mikrofon u ruke ja sam drugi čovjek. Ja sam tuđi čovjek, ja nisam svoj", ispričao je.