Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Steta sto smo glupi pa ne znamo cjeniti ove velicine
hahahahha,e kad je on tebi velicina mogu misliti iz kakve si ti vuko*ebine
Čovjek je umjetnik samo takav
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Helikopter Valcer Mocart, nekako nespojivo, ali jbg. Manjina posta većina.
Zašto bi Amadeus Mozart bio oličenje neke 'kulture' a drugi oblici muzike ne? Ko to odlučuje šta je muzika a šta nije? Jel to neki oblik demokratije gdje 51% kaže da je nešto kultura a drugo nije? Jel Mozart apsolutna istina i mjera za nešto? Ja bih rekao da se o ukusima ne raspravlja i da svaka roba ima svog kupca.
Evo da ti pokušam objasniti. Kultura je nešto što uzdiže, produhnjuje, obogaćuje onoga ko je konzumira. Istina je da je teško tačno odrediti šta jeste a šta nije kultura, ali je jasno da pjesma Fazlijina pjesma o helikopteru ne može da uzdigne, helikopter sam da ali ta pjesma ne. Može da zagrebe neke niže nagone ali ne dalje od toga. E sad ako pričamo o kulturi gornje Austrije onda bi to valjda trebalo biti nešto autohtono što je u njoj poniklo, turbo folk to nije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
uopšte ne znam ko je ali mi smeta rječ kultura u istoj rečenici sa britni spirs i kim kardašijan :D
Na prvi pogled lijep clanak I iskrene cestitke covjeku, ali onda poslusam jos jednom pjesmu...pa pomislim Austrija....koju mi gledamo kao jednu od predstavnica kulture i zapada...grad Bec...I onda pomislim...boze...sve je otislo u PM
sunce ti poljubim
znači i fazlija ošo u mrsku Austriju, a mi pričamo on naš
počeli smo da asimiliramo Austrijance
malo viski malo koka kola
Gornja Austrija je najveci ciganluk. Ne hvala.
i kod nas mali od skandala, a.k.a alen albinovic clan komisije za obrazovanje, kulturu i kulturno-historijsko naslijedje u opcini stari grad. hahahahaa
Fazla meko stere...
Fazlija je odrastao na vojnom igralistu u Bihacu i kao djete i kasnije je uvijek pjevao ali sve zanrove i uvijek bio skroman i ostao skroman.
On je Austrijanac klixe. Tamo zivi, tamo ce i umrijeti. Tamo ce mu potomci ostati. On sa BiH nema vise nikakve veze i ne promovirajte ove pobjegulje. Da je srece svi ovakvi bi trebali platit goleme takse na granici, ukoliko zele ponovo doci u drzavu BiH iz koje su pobjegli.
Ovo je dokaz koliko je jak kvalitetan marketing.
Sto bi jutel-ovci rekli, sve sto dolazi iz BiH je bijedno i treba unistit, a sve strano je dobro.
Šteta što je umro Ekrem Jevrić. Njega bi postavili za premijera.
Sve naopako, sta ces.