Trending na YouTubeu
223

Šta se posljednjih dana najviše sluša u BiH? Bh. reperi na vrhu liste dva dana od izlaska albuma

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bh. reperi Jala Brat i Buba Corelli nedavno su objavili drugi dio albuma "Goat Season", a pored pjesme sa Severinom koja je posebno privukla pažnju fanova, najslušaniji su i prema YouTube trendingu.

Prve dvije pozicije na YouTube trending listi upravo zauzimaju dvije nove pjesme dvojca iz Bosne i Hercegovine. "Japan" je na prvom mjestu sa 600 hiljada pregleda na ovoj platformi, a tekst i muziku pisali su upravo Jala Brat i Buba Corelli.

Druga je numera "Bez koda", a obje su izašle kao drugi dio njihovog albuma koji nosi naziv "Goat Season".

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Još jedna njihova pjesma je u top 10 najslušanijih, a riječ je o numeri "Hollywood" na kojoj su sarađivali sa srbijanskim reperom Rastom.

Da se muzičke preferencije ljudi u BiH nisu promijenile svjedoči da se među najslušanijim izvođačima nalaze reperi kako iz BiH tako i regije te su među najslušanijim Voyage, Grše, Nucci, kao i Henny.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

Zanimljivo je da su pjesme bh. repera na samom vrhu i austrijske YouTube trending liste.

Uzevši u obzir da je duet sa Severinom posebno privukao pažnju, pjevačica je najavljujući novu pjesmu s reperima otkrila i kako je došlo do njihove saradnje.

"Prije sedam godina, šetala sam Zagrebom i dobila na WhatsApp pjesmu koju sam slušala cijeli dan, a nisam ništa razumjela tekst. Samo sam razumjela dio refrena, koji je glasio 'Otrove'. Kad sam se vratila kući, tražila sam od čovjeka koji mi je poslao pjesmu, jednog menadžera iz Njemačke, našeg bookera, da zamoli autora da mi pošalje i tekst. Do tada, slušala sam ju i dalje i nisam mogla vjerovati koliko je dobra. I bez obzira što nisam razumjela tekst, odmah sam znala da ću ju (ot)pjevat. S tekstom, to je bio potpuni pogodak i tu počinje suradnja s Jalom", napisala je pjevačica.