Od 17. do 23. augusta
111

Sve je spremno za Sarajevo Sevdah Soiree: Izvedbe sevdaha pod otvorenim nebom Žute tabije

N. C.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Na nacionalnom spomeniku, Žuta tabija, od 17. do 23. augusta, bit će održan drugi festival sevdalinke "Sarajevo Sevdah Soiree", a naša ekipa imala je priliku da isprati posljednje pripreme pred nastupe poznatih izvođača.

Pod otvorenim nebom, u prelijepom ambijentu sa kojeg se pruža jedinstven pogled na grad, posebno u predvečerje kada se pale prva svjetla, publika će imati priliku uživati u pet koncerata priznatih interpretatora; Hanke Paldum (17. august), Alme Subašić (18. august), Amire Medunjanin (20. august), Jusufa Brkića i Zanina Berbića (22. august) te Eldina Huseinbegovića (23. august).

"Sarajevo Sevdah Soiree" počinje sutra, 17.8., a dobrodošlicu publici će poželjeti Selma Bajić, jedna od organizatorica festivala i predstavnica Udruženja ZUP Baščaršija, Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, te Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, nakon čega slijedi nastup dive sevdaha, Hanke Paldum.

"Naš drugi festival publici nudi bogat program u ukupnom trajanju od 550 minuta u okviru kojeg će se moći čuti tradicionalne ali i moderne izvedbe sevdalinke. Lokacija koja može primiti do 400 posjetitelja je zaista izvanredna, potvrdila su to naša iskustva i iskustva publike prošle godine. Pozivamo sve ljubitelje sevdalinke da uživaju u sadržaju koji smo im priredili", poručila je Selma Bajić iz

Udruženja ZUP Baščaršija, ispred organizacionog tima festivala. Festival se inače realizira uz podršku: Grada Sarajeva, Turističke zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad, Federalnog ministarstva turizma i okoliša te Igora Stojanovića, potpredsjednika FBiH.

Podršku festivalu pružit će i poznati influenser Mirza Mustafagić, koji je svoje pratioce već pozvao na ovaj jednistven muzički događaj.